Šv. Valentino diena...
Meškučiai, kiškučiai, mažos širdelės ir didžiulės širdys su kone paslaptingu, šamanišku užrašu "Aš Tave Myliu"...
Apmaudu, kad daugumai ta valentininė meilė prabunda iš žiemos snaudulio tik vasario 14.
Iki to ir po to niekas nedeklaruoja viešai, kad myli, kad trokšta, kad saugo ir vertina savo antrąją pusę...
Mistika su liūdesio ir netikro nuoširdumo jausmu.
Nešvenčiu šios šventės, nes kokia prasmė būtent vasario 14 viešai rodyt meilę... Jei žmogų myli, progų prisipažinti meilėje, parodyti jausmus galima kasdien, be jokios visuotinės progos. Koks malonumas vakare, nudirbus visus darbus, paguldžius vaikus pasėdėti prie žvakių šviesos arba tiesiog pažiūtėti vienas kitam į akis... Meilės šventė - visas gyvenimas.
Mano antroji pusė, paminėdamas vasario 14, grižo namo su puokšte baltų rožių ;) Nesakau, kad nemalonu gauti gėlių. Žinoma, kad malonu, dar maloniau būtų, jei gaučiau jų retai. Gėlėmis ir dėmesiu esu lepinama ir be progų.
Nesiruošiau niekaip ypatingai, negaminau jokių desertų širdelių formos, raudonos spalvos.
Galbūt esu "nevisuomeniška". Gal...
Pietums viriau gardžiai kvepiančią, trintą grybų sriubą.
Afrodizijakas... Atiduodant duoklę meilės dienai...
Taigi, nesvarbu, šventė mums ši diena ar visai ne, skaniu maistu pamalonint brangų žmogų tiesiog BŪTINA!
Reikės:
30 g džiovintų baravykų
1 V Š alyvuogių aliejaus
600 g pievagrybių
2 skiltelės česnakų
1 didelis svogūnas
2 V Š sviesto
sauja šviežių čiobrelių
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų
1 litras daržovių sultinio
2 V Š maskarponės sūrio
4 grižinėliai šoninės
Gaminimas:
Džiovintus baravykus užpyliau verdančiu vandeniu ir pamirkiau pusvalandį.
Keptuvėje įkaitinau sviestą, subėriau smulkintus česnakus ir svogūną. Šiems pakepus, subėriau griežinėliais supjaustytus pievagrybius (saują grybų atidėjau į šalį), kepiau kol grybai paleido savo sultis.
Sudėjau išmirkytus grybus. Dar pakepiau 5 minutes.
Į puodą supyliau sultinį, vandenį, kuriame mirko baravykai ir sukrėčiau visą keptuvės turinį.
Palikau virti ant silpnos ugnies 20 minučių.
Įšvirusią sriubą smulkiai sutryniau maisto trintuvu.
Įmaišiau maskarponės sūrį, pipirus, čiobrelių lapus (kotelių nedėkite) bei druską pagal skonį.
Keptuvėje pakaitinau aliejų, pakepiau likusius pievagrybius ir juostelėmis smulkintą šoninę.
Sriubą supyliau į dubenėlius kartu su pievagrybiais ir kepta šonine.
SKANAUS!
Turetu buti labai skanu.... Esate tikra virtuves feja...... Nuolankus Jusu gerebejas is pajurio.....
AtsakytiPanaikintiAciu aciu :)Jus labai malonus :)
AtsakytiPanaikinti