Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Koldūnų užkepėlė su grybais, salierų kotais ir fermentiniu sūriu

Koldūnus mano šeiminykščiai mėgsta. Dar labiau mėgsta, jei jie su mėsytės įdaru :).
Ir man skanu, bet visada tik virti pabosta...
Šįkart pietums buvo virtų naminių koldūnų užkepėlė. Pabandžiau salierų ir grybų duetą. Mums patiko, siūlau ir jums pabandyti.

Reikės:

20 naminių koldūnų (0.5 kg pirktinių)
10 šampinjonų
didelis svogūnas
100 g šoninės
200 g fermentinio sūrio
žiupsnelis druskos
2 salierų kotai
1 A Š kalendros lapelių
žiupsnelis juodųjų pipirų
0.5 stiklinės 12 % riebimo grietinėlės
1 V Š sviesto kepimo indui patepti

Gaminimas :

Koldūnus išviriau, nusunkiau.
Šoninę supjausčiau kubeliais, grybus - riekelėmis, svogūnus - pusžiedžiais, salierų kotus - mažais gabalėliais.
Viską pakepinau keptuvėje. Paskaninau pipirais ir druska.
Įbėriau kalendros lapelių.
Koldūnus sudėjau į sviestu pateptą kepimo indą, ant viršaus supyliau padažą ir grietinėlę.
Kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Iškepus ant viršaus užbėrau tarkuotą sūrį ir dar palaikiau orkaitėje, kol sūris išsilydė.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą