Virtuvės Fėjos
2011 m. birželio 15 d., trečiadienis
30 - as gimtadienis ir ... braškių tortas
Pabudus ryte neskubėjau prasimerkti, o pagalvojau, kaip jaučiasi žmogus, sulaukęs 30?
O kaip jaučiasi MOTERIS, kuriai jau 30?
Neslėpsiu, jausmas viduje keistas...
Psichologinis diskomfortas, kad jau dviženklyje skaičiuje nebe 2 karaliauja, o 3 ima viršų.
Taigi grįžtam prie to, kad pabudau jau 30...
Velnias, galvoju, kaip bus?
Pajudinau rankas, kojas, pamiklinau pirštus :).
Viskas vietoj, viskas funkcionuoja PUIKIAI.
Atsimerkiau, apsidairiau. Viskas po senovei. Viskas taip pat, kaip vakar vakare užmigdama ir palikau.
Atsikėlus nutepsėjau į vonią.
Žvilgtelėjau į veidrodį.
Vaizdas toks pat, daug kartų matytas.
Raukšlių neatsirado, pajuodusių paakių nematyti.
Vadinasi, 30 sulaukti NE TRAGEDIJA.
Ta proga, kad niekas vizualiai nepakito, susiradau labai viliojančiai atrodantį Elžbietos braškių tortą ir savaip "patobulinusi", išsikepiau ;).
Reikės:
Biskvitui
5 kiaušinių
150 g cukraus
250 g miltų
1 A Š kepimo miltelių
citrinos žievelės
Kremui
250 g desertinės varškės
450 g riebios grietinėlės
0,5 stiklinės cukraus pudros
kakavos pabarstymui
1 A Š želatimos granulių
0,5 stiklinės šalto vandens
citrinos sulčių
Braškiniam sluoksniui
400 g prinokusių braškių
3 V Š cukraus
Papuošimui
150 g juodojo šokolado
10 didelių braškių
Gaminimas:
Baltymus išplakiau su cukrumi iki standžių putų.
Plakdama supyliau kiaušinių trynius, nutarkuotą citrinos žievelę.
Išmaišiau.
Persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais subėriau į tešlą.
Viską kruopščiai išmaišiau mediniu šaukštu.
Gautą masę supyliau į riebalais pateptą apvalią kepimo skardą ir kepiau 175 laipsnių orkaitėje 30 min.
Įbedus medinį pagaliuką, jis turi nebebūti aplipęs tešla.
Iškepusį biskvitą ataušinau.
Supjausčiau į 3 dalis.
Kremui išplakiau gietinėlę su cukraus pudra, sudėjau desertinę varškę, supyliau išspaustas citrinos sultis, išbrinkintą ir kaitinant ištirpintą želatiną ir dar paplakiau.
Braškiniam sluoksniui sutryniau braškes su cukrumi.
Torto "statybos": supjaustytus biskvito lakštus kiekvieną jų aptepiau trintomis braškėmis, aptepiau kremo sluoksniu ir apibarsčiau storu sluoksniu kakavos.
Taip pat sluoksniavau likusius lakštus.
Kremo pasilikt reikia šonams ir torto viršui aptepti.
Pusę turimo šokolado ištirpinau ir jame iki pusės panardinau nuplautas ir nusausintas braškes.
Padėjau jas ant kepimo popieriaus, kad šokoladas sustingtų.
Likusį šokoladą sutarkavau stambia tarka ir juo apibarsčiau likusiu kremu apteptą torto viršų ir šonus.
Papuošiau brakėmis šokolade ir vaflių gabalėliais, aplietais šokoladu.
Čia, žinoma, jau Jūsų fantazija.
Skanaus !
.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą