Skubu visoms ir visiems Jums pasakyti "sveiki" :).
Mes su vaikais tris savaites atostogavom kaime.
Tokio tipo atostogas apturėjau po 10 metų !
Pagaliau ir vėl tas nepakartojamas jausmas, kada nereikia žiūrėti į laikrodį, nėra prasmės niekur skubėti.
Rytais pažadina kaimynystėj gaidžio giedojimas.
Pabėgus iš miesto, vaikai visą dieną turi galimybę siausti kieme, grynu oru kvėpuodami.
O sodai, daržai lūžta nuo uogų, daržovių gausos.
Žodžiu, puikumėlis ;).
Pirmas savaites kažkaip ligotai trūko interneto...
Paskui jau viską sureguliavo aplinka ir... per darbus, trumpas poilsio akimirkas, vasarinius maisto gaminimo seansus viskas, kas online, pasimiršo ir buvo ramu.
Dabar vės prie kompiuterio išmaniojo - trumpam grižom Vilniun.
Labai jau norisi pasidalinti savo kulinariniais atradimais ir džaugsmais;).
Kol daržuose, lysvėse išdidžiai ankštis augina žirniai, siūlau nieko nelaukiant pasigaminti troškinį su "saldinių" žirnių ankštimis.
Skanu, sveika ir labai vasariškai skanu ;).
Kiaulienos troškinys su šviežiomis žirnių ankštimis
Reikės:
600 g kiaulienos kumpio
4 paaugusių morkų
2 saujų "saldinių" žirnių ankščių
3 pomidorų
druskos, turimo pipirų mišinio pagal skonį
saujos petražolių lapelių
1 svogūno galvelės su laiškais
keletos česnako laiškų
aliejaus kepimui
1 stiklinės vandens
Gaminimas:
Nuplautą mėsą supjausčiau nedideliais kubeliais (galima ir juostelėmis).
Pabarsčiau druska, maltais pipirais, smulkiai sukapotais petražolių lapeliais ir česnako laiškais.
Palikau pastovėti 20 minučių.
Kol mėsa ramiai sau marinavosi, pariruošiau žirnių ankštis, pomidorus ir morkas.
Žirnių ankštims nupjausčiau kotukus.
Morkas nuskutau, nuploviau ir stambiai sutarkavau.
Pomidorus keletui sekundžių panardinau į verdantį vandenį, kad nusiimtų odelės.
Supjausčiau smulkiais gabalėliais
Į gilią įkaitintą keptuvę įpyliau aliejaus ir sudėjau mėsą.
Maišydama pakepiau, kol mėsa gražiai apskrudo ir suminkštėjo (apie 30 minučių).
Į keptuvę su apkepta mėsa sudėjau tarkuotas morkas, pjaustytus pomidorus ir žirnių ankštis.
Užpyliau stikline vandens.
Viską išmaišiau ir uždengusi dangtį ant silpnos ugnies troškinau apie 20 minučių.
Žirnių ankštims suminkštėjus, subėriau smulkiai pjaustytą svogūną ir jo laiškus.
Ugnį išjungiau ir viską palikau 5 minutėms, kad suminkštėtų svogūnas.
SKANAUS!
.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą