Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. liepos 19 d., antradienis

Grietinėje ir garstyčiose marinuota vištiena arba receptas - ČEMPIONAS ! Ir tuo pačiu - 100 - asis receptas mano tinklaraštyje !


Dalyvavau  tinklaraščio www.mamosreceptai.lt skelbtame konkurse "Skanioji vasara".
Siunčiau keletą receptų.
Jų tarpe buvo ir šis.
Išsiunčiau savo "geriausius" ir... išvažiavau į kaimą atostogauti.
Taip jau susiklostė aplinkybės, kad interneto "po ranka" nebuvo - konkurso rezultatų nežinojau...
Kasdien galvojau, kaip čia man pasiseks.
Ir pasisekė, receptas, iš kurio nieko nesitikėjau, į namus atnešė puikų kelioninį šaldytuvą - termosą.
Manau, turiu šiuo receptu pasidalinti su Jumis visais ;)
Bandykit, eksperimentuokit savo nuožiūra.
Kol dar vasara, kol dar lauke galima užkurti šašlykinę ar grilį - pirmyn!

4 žmonėms sočiai pavalgyti reikės:

1 kg vištienos ketvirčių
3 V Š  grūdėtųjų garstyčių
400 ml neriebios grietinės
3 skiltelių česnako
1 žiupsnio druskos
1 V Š  baltųjų pipirų
2 apelsinų
saujos petražolių lapelių (nebūtinai)

Gaminimas:

Pasiruošiau marinatą:
Grietinę, grūdėtąsias garstyčias, grūstus baltuosius pipirus sumaišiau su druska ir smulkiai kapotais česnakais.
Viską gerai išmaišiau ir gautu marinatu apliejau nuplautą ir nusausintą vištieną.
Pamaišiau, kad marinatas vienodai pasiskirstytų.
Palikau šaldytuve 12 val. marinuotis.


Kepėm ant beržinių žarijų apie 30 min.
Grietinė mėsai suteikia sultingo minkštumo.
Česnakai ir garstyčios - pikantiško skonio.

SKANAUS !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą