Virtuvės Fėjos
2011 m. liepos 17 d., sekmadienis
Jogurtiniai ledai su slyvomis
Karšta...
Taip ir norisi ko nors gaivaus...
Kai vasara, karštis, mažai rūbų ant kūno - savaime tenka pagalvoti ir apie talijos reikalus :)
Ledai...
Visokių jų dabar parduotuvėse pilna...
Pažiūrėjus sudėtį (beveik visų perkamų produktų sudėtį žiūriu priekabiai) ateina suvokimas, kad naminius ledus reikia gaminti ir valgyti.
Siūlau neriebius Jogurtinius ledus su slyvomis ;)
Reikės:
650 ml natūralaus jogurto (naudojau BIOS jogurtą be priedų)
400 g geltonųjų slyvų
150 g cukraus
1 A Š vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės vandens
Gaminimas:
Į karščiui atsparų indą supyliau vandenį, subėriau cukrų ir nuo kauliukų nupjaustytas slyvas.
Ant vidutinės ugnies viriau 15 min., kol slyvos suvirė.
Išvirusią masę pertryniau per sietelį.
Į jogurtą supyliau išvirtas slyvas, vanilės ekstraktą.
Viską išmaišiau.
Supyliau į šaldymo indą ir padėjau į šaldytuvą 1 val., kad atvėstų.
Atvėsusią masę perkėliau į šaldiklį.
Kas 30 min. pamaišydavau, kad šaldoma masė nesušaltų į vientisą luitą.
Šaldžiau 3 valandas.
SKANAUS!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą