Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. liepos 18 d., pirmadienis

Giros keksas


Gal kam giros?
O gal giros kekso, tiesiog tirpstančio burnoje?
Tiesa, tai - gan kaloringas gardėsis (bet kartais palepint save BŪTINA)
Dideliam, puriam ir pasakiškai skaniam Giros keksui

Reikės:

230 g miltų
200 g cukraus
2 V Š kakavos miltelių
2 A Š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 kiaušinių
6 V Š grietinės
4 V Š tirpinto sviesto
240 ml giros
1 A Š vanilės ekstrakto (galima naudoti ir vanilinį cukrų)

Gaminimas:

Dubenyje sumaišiau miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje - išplaktus kiaušinius, grietinę, tirpintą sviestą, supyliau girą ir vanilės ekstraktą.
Išmaišiau.
Gautą masę supyliau į miltų ir kitų anksčiau išvardintų produktų mišinį.
Palengva viską išmaišiau.
Orkaitę įkaitinau iki 180 laipsnių.
Kepimo formą ištepiau riebalais.
Supyliau tešlą (tešla pakankamai skysta).
Kepiau 45 minutes.
Įsmeikite medinį pagaliuką. Jei ištraukus jis bus neaplipęs tešla - kepinys gatavas.
Leidau keksui ataušti, nes karštas būna labai minkštas - nesupjaustysite.
Išėmiau iš kepimo formos, pabarsčiau cukraus pudra.
Trinti raudonieji arba juodieji serbentai su trupučiu cukraus ir gabalėlis šio kekso - puikus duetas :).

SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą