Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Diena su "Sveiki produktai". 6 grūdų dribsnių javainiai su džiovintais vaisiais ir kviečių želmenimis


Katinas sau palaimingai šildosi prieš saulę, vis dažniau ir dažniau savo spindulius pažeriančią mums pro langus. Gera, kuomet rytai šviesesni, dangus žydresnis, dienos ilgesnės.
Viduržiemis jau buvo, barsukas apsivertė ant kito šono... 
Svajonės pildosi - galiu visa širdimi džiaugtis atėjusia balta, snieguota ir jau net speiguota žiema.
Ačiū sausiui už neskubrų šeimyninį savaitgalį Trakuose, už galimybę leistis rogėmis nuo kalno, kada ausyse tik vėjas švilpia :).
Ačiū už idėjas ir besipildančius norus.
Kada nereikia niekur bėgti, nieko planuoti, suplanavus - vykdyti - geras jausmas.
Pagaunu save vis žvelgiančią į už lango pakabintą lesyklą. Įsidrąsinusi čia kasdien atskrenda zylutė. Maža, žvitriaakė... Apsidairo, ar kur netyko pasislėpęs pavojus ir... skuba sulesti pabertus grūdelius. Gražu ir miela...
Sakoma, kad apie savo svajones garsiai kalbėti nevalia - ims ir neišsipildys...
Tebūnie ir taip.
Bet tomis, kurios jau pildosi - visada malonu pasidalinti su aplinkiniais.
Viena svajonių buvo pradėti draugauti su žmonėmis, pardavinėjančiais ekologiškus maisto produktus, gaminti, ragauti ir dalinti su Jumis savo patirtimi ir pastebėjimais.
Svajonė išsipidė - pristatau  rubriką - DIENA SU EKOLOGIŠKŲ PREKIŲ PARDUOTUVE "SVEIKI PRODUKTAI".
Reklamos jokios nebus. Tiesiog taip.
Tai, ką gaminsiu, ragausiu - dalinsiuos su Jumis, leisdama akis paganyti į nuotraukas:).
Pirmam kartui -  6 grūdų dribsnių javainiai su džiovintais vaisiais ir kviečių želmenimis


Reikės:

2 stiklinių stambių 6 grūdų dribsnių
saujos džiovintų spanguolių
saujos džiovintų razinų
saujos moliūgų sėklų
2 V Š rudojo cukraus
1,5 stiklinės pieno
žiupsnelio druskos
1 A Š prieskonių meduoliams (gamina naudoti maltus cinamoną ir kardamoną)
saujos kviečių želmenų

Gaminimas:

Dribsnius sumaišykite su džiovintais vaisiais, moliūgų sėklomis, cukrumi, druska, prieskoniais.
Užpilkite pienu, išmaišykite ir palikite 30 min. pabrinkti.
Želmenis smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į dribsnių - prieskonių masę.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir plonu sluoksniu paskleiskite masę.
Kepkite 190 laipsnių orkaitėje skardą uždengę folija 20 min.
Foliją nuimkite ir dar viską kepkite 15 min., arba tiek, kol gražiai parus. 
Dar šiltus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
Skanių akimirkų!


Išvada: Skeptikai paprieštaraus:"Kam pirkti tokius dribsnius, jei galima nusipirkti keliskart pigesnių?"
Taip, Jūsų teisė tinktis, tačiau pabandžiau ir likau sužavėta - užpylus skysčiu, šie, mano naudoti dribsniai gražiai išbrinksta, bet netampa tąsūs (glitūs). Švarūs, be jokių ašakų, akmenukų, svėrių sėklų (kas labai dažnai pasitaiko pigiuose dribsniuose).
Apie želmenis - juos dėjau tam, kad tai - puikus vitaminų šaltinis žiemą :).









2 komentarai:

  1. Akimis pasmaguriavau, mielai pasmaguriaučiau ir tiesiogiai :) Gražios nuotraukos, ir javainiai atrodo gardūs, net labai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Vilmut. Mielai pvaišinčiau :)

    AtsakytiPanaikinti