Aš visada "spirgu" prieš bet kokį įvykį, kada reikia sukiotis virtuvėje, arba bent jau pasiplanuoti, ką gamint.
Tas nuostabus jausmas buvo visą laiką nuo gruodžio pradžios iki pat Naujų Metų vakaro.
Šventės praėjo, virpuliukas ėmė ir dingo...
Rytai, dienos, vakarai vėl eina įprasta vaga.
Tiesa, jau nebekepu pyragų - pošventinis apsileidimas.
O gal...
Kaip tik gerai - reikia bandyt susigrąžint įprastas apimtis :D
Cha cha cha...
Negaliu aš be saldumynų.
Mano rytai irgi prasideda puodeliu kavos ir bet kokiu saldėsiu - pyrago gabalėliu, sausainiu ar saldžiais džiuvėsiais.
Negaliu kitaip...
Suvalgius kažką saldaus, organizmas gauna dozę cukraus, atsiranda jėgų, visai dienai geros nuotaikos užtaisas.
Bet... kai tik tik baigėsi šventės, tik tik baigėsi valgymai, valgymai, valgymai, pratinuosi pusryčiams valgyti namuose pasigamintą granolą su naminiu jogurtu.
Ir tai velniškai skanu.
Niekas iki šiol dar nepaneigė tiesos, kad tik "Paprastume slypi genialumas".
Genialiai paprastas granolos receptas, dievinamas ją mėgstančių ir nesuprantamas jos nevalgantiems.
Reikės:
300 g avižinių dribsnių
300 g 4- ių grūdų dribsnių
saujos razinų
saujos migdolų
saujos anakardžių
saujos graikiškų riešutų
2 A Š vanilinio cukraus
100 g kokoso drožlių
2 V Š malto cinamono
100 g sviesto
4 V Š medaus (aš mėgstu saldesnius)
Gaminimas:
Giliam inde sumaišiau abiejų rūšių dribsnius, razinas, riešutus, kokoso drožles, vanilinį cukrų ir cinamoną.
Puodelyje ištirpinau sviestą su medumi.
Visus sausus produktus subėriau į įkaitintą keptuvę storu dugnu ir užpyliau sviesto - medaus mišiniu.
Viską gerai išmaišiau, kad neliktų sausų dribsnių.
Nuolat pamaišydama viską kepinau apie 10 minučių.
Viskas turi švelniai pagelsti, karamelizuotis.
Iškepus, subėriau plonu sluoksniu į kepimo popieriumi išlkotą skardą.
Palaukiau kol atvėso ir kvepianti medumi ir cinamonu granola atsidūrė stiklainyje.
Sandariai uždarytą šį skanėstą reikia laikyti sausai.
Šviežia išlieka apie mėnesį.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą