Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Konservuotos keptos paprikos

Skanumynas NR 1 !!!!!!!!!!!!!!!!


Reikės: (2 puslitriukus pasigaminsit)

5 paprikų
Marinatui:
2 v. š. druskos
5 v. š. cukraus
10 v. š. aliejaus
4 v. š. obuolių sidro acto
10 v. š. vandens
4 lauro lapų
2 skiltelių česnako
1 a. š. Provanso žolelių mišinio

Gaminimas:

Nuplautas paprikas perpjoviau pusiau. Išėmiau sėklas.
Sudėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą vidinėmis pusėmis į apačią.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Iškepusias palikau pravėsti.
Nulupau odeles.
Supjausčiau juostelėmis ir sudėjau į švarius stiklainius.
Dėjau 0,5 stiklainių tūrio, kad liktų vietos marinatui.
Sumaišiau visas marinatui nurodytas sudedamąsias dalis, išspaudžiau česnaką ir taip pat subėriau į puodą su marinatu.
Pakaitinau iki užvirimo.
Marinatui užvirus, supyliau į stiklainius ant paprikų.
Paprikas, užpiltas marinatu, pamaišiau, kad išeitų oras ir marinatas vienodai pasiskirstytų.
Stiklainius uždariau dangteliais.
Tai puikus delikatesas sau, svečiams ar dovanai.
SKANAUS!

3 komentarai:

  1. Labai gailiuosi, kad patikejau tais dviem saukstais druskos... Gaila ir darbo, ir sugadintu produktu:( Butu tikrai uzteke vieno sauksto. Ar tikrai pati isbandete ir nesuklydote, rasydama recepta??? Konservavau pirma pirma, ir, deja, pasitaike ne tas receptas, kuriuo pasitikejau... Ismesti tuos stiklainiukus i siuksliu deze kazkaip sunku, tad gal galima butu Jums juos padovanoti? Tiksliai laikiausi marinato recepto.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niekada nepasitikiu receptuose nurodytais cukraus, druskos, acto kiekiais, visada dedu žymiai mažiau ir visada ragauju... praaušinu truputi ir ragauju, jei trūksta pridedu... Tikiu, kad gaila darbo... Jūsų atveju padarytą papriką galite dėti i troškinius, sriubas, sūrumas pasiskirstys ir viskas bus gerai... o sau turėkite pamoką ;)

    AtsakytiPanaikinti