Kas tiesiog nueina parduotuvėn, išsirenka ir be jokio vargo nusiperka.
O aš viena iš tų, kurios pačios džiaugiasi rudens derliumi.
Esu tokia, kuri pati konservuoja, verda ir didžiuojasi tuo, ką daro :)
O kaip Jūs, Virtuvės Fėjų draugai?
Šįkart - odė ATSARGOMS ŽIEMAI
Kol dar sodai lūžta nuo obuolių gausos, kol dar nenuskintos naminės vynuogės ( jos man labai patinka, nes turi rūgštelės), siūlau pasigaminti nei sudėtingą nei brangiai kišenei kainuosiantį
Obuolių kompotą su vynuogėmis ir kardamonais
Reikės:
3 l vandens
700 g cukraus
4 didelių obuolių
1 kekės vynuogių
4 kardamono ankštelių
Gaminimas
Nuplautus obuolius supjausčiau skiltelėmis, išėmiau sėklalizdžius.
Nuplautas vynuoges nuskabiau nuo kotelių.
Obuolius, kardamonus ir vynuoges sudėjau į švarų, iškaitintą stiklainį.
Sirupas:
Į puodą supyliau vandenį, subėriau cukrų.
Išmaišiau ir kaitinau, kol užvirs.
Verdantį sirupą supyliau ant paruoštų vaisių į stiklainį.
Stiklainį uždariau spiritu išvalytu metaliniu dangteliu.
Šiltai apklojau ir palikau parai, kad po truputį aušdamas, skystis suminkštintų vaisius.
SKANAUS!
Nuplautas vynuoges nuskabiau nuo kotelių.
Obuolius, kardamonus ir vynuoges sudėjau į švarų, iškaitintą stiklainį.
Sirupas:
Į puodą supyliau vandenį, subėriau cukrų.
Išmaišiau ir kaitinau, kol užvirs.
Verdantį sirupą supyliau ant paruoštų vaisių į stiklainį.
Stiklainį uždariau spiritu išvalytu metaliniu dangteliu.
Šiltai apklojau ir palikau parai, kad po truputį aušdamas, skystis suminkštintų vaisius.
SKANAUS!
jau seniai seniai nieko nekonservuoju, bet sitas recpetas labai ikvepiantis; isivazduoju, kad turetu buti labai skanu; kardamonas, vynuoges, obuoliai - MMMMMMM!!!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Aušrele, man šis kompotas primena vaikystę, kada žiemą atsinešdavom iš sandėliuko ir namai pakvipdavo vasara :)
AtsakytiPanaikinti