Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 3 d., pirmadienis

Kai rudens gėrybės atakuoja namus

Kas konservuoja, kas jau žiemai lauktuvių iš močiučių podėliukų parsiveža.
Kas tiesiog nueina parduotuvėn, išsirenka ir be jokio vargo nusiperka.
O aš viena iš tų, kurios pačios džiaugiasi rudens derliumi.
Esu tokia, kuri pati konservuoja, verda ir didžiuojasi tuo, ką daro :)
O kaip Jūs, Virtuvės Fėjų draugai?

Šįkart - odė ATSARGOMS ŽIEMAI

Kol dar sodai lūžta nuo obuolių gausos, kol dar nenuskintos naminės vynuogės ( jos man labai patinka, nes turi rūgštelės), siūlau pasigaminti nei sudėtingą nei brangiai kišenei kainuosiantį
Obuolių kompotą su vynuogėmis ir kardamonais



Reikės:

3 l vandens
700 g cukraus
4 didelių  obuolių
1 kekės vynuogių
4 kardamono ankštelių

Gaminimas

Nuplautus obuolius supjausčiau skiltelėmis, išėmiau sėklalizdžius.
Nuplautas vynuoges nuskabiau nuo kotelių.
Obuolius, kardamonus ir vynuoges sudėjau į švarų, iškaitintą stiklainį.
Sirupas:
Į puodą supyliau vandenį, subėriau cukrų.
Išmaišiau ir kaitinau, kol užvirs.
Verdantį sirupą supyliau ant paruoštų vaisių į stiklainį.
Stiklainį uždariau spiritu išvalytu metaliniu dangteliu.
Šiltai apklojau ir palikau parai, kad po truputį aušdamas, skystis suminkštintų vaisius.
SKANAUS!

2 komentarai:

  1. jau seniai seniai nieko nekonservuoju, bet sitas recpetas labai ikvepiantis; isivazduoju, kad turetu buti labai skanu; kardamonas, vynuoges, obuoliai - MMMMMMM!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Aušrele, man šis kompotas primena vaikystę, kada žiemą atsinešdavom iš sandėliuko ir namai pakvipdavo vasara :)

    AtsakytiPanaikinti