Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Bulvių suflė


Bulvės... bulvės... bulvės...
Kas drįs ginčytis, kad tai ne lietuviškas, net Nacionaliniu vadinamas augalas? :)
Tik kaip būtų, jei Kolumbas, tas gerasis jūrininkas, nebūtų bulvių iš Pietų Amerikos atvežęs...
Ką tada mes, lietuviai, vadintume savo Nacionaline vertybe (žinoma, be Dalios Teišerskytės)?
Dabar bulves valgom, net seilės tįsta :).
Kaip mes be cepelinų, be "kugelio", be bulvinių, be žemaičių blynų?
Ar galėtume įsivaizduoti puikesnį duetą nei šaltibarščiai ir ką tik išvirtos, garuojančios bulvės, paskanintos šviežiais krapais?
Žinoma, kad ne!
Vat tokia ta MŪSŲ BULVĖ !!!!!!!!!!!!!
Aš galėčiau be jos... bet mano šeima (o ypač uošvis) be bulvių nė dienos :(.
Kai "kugeliai - mugeliai" nusibosta, kepu Bulvių suflė.
Iki tikrosios  panelės suflė čia toli, bet vis tiek tai kepinys, puresnis ir minkštesnis už bet kokį bulvinį plokštainį, paskanintas varške, žalumynais, lašiša.
Tik valgai ir dar nori :)
Pamaitinsit ne tik šeimą, bet ir svečius :).

Reikės:

800 g bulvių
1 didelio svogūno
2 V Š  sviesto
1 skiltelės česnako
3 kiaušinių
200 g 9 % riebumo varškės
200 g laišišos filė (rūkytos)
žiupsnelio malto muskato
druskos
maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio maltos saldžiosios paprikos
Gaminimas:
Bulves išviriau su lupenomis.
Pravėsusias nulupau. Sutryniau.
Į bulvių masę subėriau smulkiai supjaustytą ir svieste apkeptą svogūną, smulkiai supjaustytą lašišą, varškę, išspaustą česnaką.
Pagardinau druska, pipirais, maltu muskatu.
Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų.
Trynius įmaišiau į bulvių masę.
Baltymus išplakiau iki standžių putų ir atsargiai įmaišiau į bulvių masę.
Suflė indelius ištepiau sviestu, kad kepdama suflė nepriliptų.
Sudėjau suflė masę.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Iškepusią apibarsčiau paprikos milteliais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą