Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 23 d., sekmadienis

Vištienos kepenėlių paštetas. Patražolinis toks...

Buvo momentas mano gyvenime, kai tikrąja to žodžio prasme "užsikabliavau ant" paštetų. Ir "prancūziškų" su daug rozmarino, čiobrelių prieskonio( tada dar nebuvo nei tinklaraščio, nei nuotraukų )
Gaminau ir gaminau visokius, pratinau ir savo šeimą.
Jie, žinoma, neprieštaravo :)
Kol atėjo suvokimas, kad jau tokio "delikateso" nebenori...
Ilgai, kokius metus mūsų namuose paštetų nebuvo...
O užvakar (kiek jau dienų praėjo nuo pagaminimo, o tik dabar receptas viešai) vėl nutariau, kad norisi kažko skanaus pusryčiams.
O ir petražolių savų, iš savo daržo nemenka sauja buvo likus...
Tai va, šįkart lietuviškas petražolinis paštetas su šlakeliu raudono vyno


Reikės:

400 g vištų kepenėlių
2 didelių morkų
1 didelio svogūno
2 skiltelių česnako
2 V Š aliejaus
žiupsnelio šviežių čiobrelių
druskos, pipirų pagal skonį
100 g sviesto
4 V Š saldaus raudonojo vyno (naudojau Kagor)
2 V Š petražolių pastos (petražoles susmulkinti smulkintuvu iki tyrelės, sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir druska pagal skonį)

Gaminimas:

Nuplautas ir jei reikia, nuo gyslų ir plėvių atskirtas vištų kepenėles sudėjau į aliejumi pateptą skardą.
Nuluptus česnakus ir svogūną pasmulkinau ir taip pat sudėjau skardon šalia kepenėlių.
Ten pat atsidūrė ir nuskustos bei gabalėliais supjaustytos morkos.
Viską apibarsčiau čiobreliais.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
Baigiant kepti, apliejau vynu ir dar kelioms minutėms palikau kepti.


Iškepus ataušinau.
Susmulkinau viską maisto smulkintuvu.
Supyliau ištirpintą sviestą (2 šaukštus) , sudėjau petražolių pastą.
Paskaninau druska ir maltais pipirais.
Viską gerai išmaišiau.
Paštetą sudėjau į indelius, apliejau lydytu sviestu ir viskas :)
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą