Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 7 d., penktadienis

Agurkų granita su čiobreliais ir bazilikais

Kas pasakė, kad rudenį nebevalgom ledų?
Dar bus šiltesnių orų, nes sinoptikai primena ir konstatuoja faktą, kad Bobų vasaros dar nebuvo.
Kol dar yra agurkų (kai kuriuose daržuose ar šiltnamiuose jų tikrai dar yra), parduotuvėse, netempiam gumos, pasiraitojam rankoves ir paskubam pasigaminti
Agurkų granitos su  čiobreliais ir bazilikais :) Ačiū ir vėl  žurnalui VIRTUVĖ


Reikės:

400 g agurkų
1 citrinos sulčių
60 g cukraus arba medaus
1 nedidelės saujos baziliko lapelių
1 nedidelės saujelės šviežių čiobrelių lapelių

Gaminimas:

Nuplautus ir nusausintus agurkus smulkiai sutarkavau.
Bazilikų lapelius suplėšiau ir prieskonių trintuve sutryniau su cukrumi iki vientisos masės.
Grūstus bazilikų lapelius sumaišiau su išspaustomis citrinų sultimis ir tarkuotais agurkais.
Masę gerai išmaišiau.
Sukrėčiau į šalčiui atsparų indą ir įdėjau į šaldymo kamerą.
Kas 30 minučių vis pamaišydavau, kad nesušaltų į vientisą luitą, o gražiai susiformuotų maži ledo kristalėliai.
Dieviškas desertas iš agurkų :)
Skanaus!

2 komentarai:

  1. ledus valgom visada!ir rudeni, ir ziema! liuks receptas;

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai pas mus, Lietuvoj, žiemos šaltos, gripai siaučia, mes ledus paliekam vasarai :)

    AtsakytiPanaikinti