Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 7 d., penktadienis

Ech...

Ech... Kai neturiu nei laiko, nei noro kažką parašyti savo tinklaraštyje, jis... puikiausiai veikia :)
O kada minčių pilna galva, kada noriu jomis pasidalinti su visais, ima mano tinklaraštis ir ... užstringa.
Dabar rašau ir slapta galvoju, kad tik neužstrigtų, kad tik neužsktiktų...
O kol taip neatsitiko ir kol neatsiverė tylos bedugnė (vėl), dalinuosi su Jumis visais ir visomis
minkštučiu Cinamoniniu obuolių - raudonųjų burokėlių keksu ;)






Reikės:

250 g miltų
3 a. š. kepimo miltelių
175 g sviesto
170 g cukraus
100 g moliūgų sėklų
3 didelių obuolių
2 vidutinio dydžio raudonųjų burokėlių
tarkuotos apelsino žievelės
1 v. š. malto cinamono
2 kiaušinių

Gaminimas:

Obuolius nulupau, sutarkavau burokine tarka.
Tą patį padariau ir su raudonaisiais burokėliais.
Sumaišiau tarkuotus obuolius su tarkuotais raudonaisiais burokėliais, įbėriau šaukštą cukraus ir tarkuotą apelsino žievelę, molūgų sėklas, įmušiau kiaušinius. Išmaišiau.
Miltus, maltą cinamoną, sviestą, cukrų su kepimo milteliais peiliu sukapojau iki vienodo dydžio trupinių.
Į trupinius sukrėčiau obuolių - burokėlių masę. Viską išmaišiau.
Kepimo skardą patepiau sviestu.
Sudėjau tešlą (tešla tirštos grietinės konsistensijos).
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą