Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Obuolienė su šalavijais ir kardamonu

Tęsiam atsargų žiemai temą.
Šiam kartui - ponia Obuolienė.
Kiek kitokia, nei būna įprastai.
"Paturbinta" :D


Reikės : (išvirus pasidaro 2 litrai)

1 kg nuluptų ir kubeliais supjaustytų obuolių
400 g cukraus
1 saujos šalavijų lapelių
6 kardamono ankštelių
3 V Š  vandens
 Gaminimas:
Nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius užpyliau cukrumi ir įpyliau vandens.
Išmaišiau ir kaitinau ant nedidelės ugnies, kol užvirė.
Į užvirusią obuolių masę subėriau suplėšytus šalavijų lapelius ir kardamonų ankšteles.
Viriau 40 minučių nuolat maišydama, kad neprisviltų.
Išvirtą obuolienę supilsčiau į švarius stiklainius ir uždariau dangteliais.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą