Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 7 d., penktadienis

Svogūnų pagardas

Dar truputis pagarbos ir dėmesio svogūnams.
Svogūnų pagardas sriuboms, mėsytei, padažams ir netgi picoms, jei, žinoma, kepat namie :)


Reikės:

1 kg svogūnų
400 g pomidorų
60 ml saulėgrąžų aliejaus
1 saujos kapotų krapų
1 saujos kapotų petražolių
1 saujos bazilikų lapelių
druskos (pagal skonį)
kvepiantieji pipirai (pagal skonį)
 Gaminimas:
Svogūnus supjausčiau pusžiedžiais.
Pakepinau aliejuje.
Susmulkinau maisto smulkintuvu.
Pomidorus nuplikiau, kad lengviau nusiluptų odelės.
Nulupau odeles ir pomidorus taip pat susmulkinau maisto smulkintuvu.
Viską sukrėčiau į puodą , supyliau aliejų, paskaninau druska, pipirais, subėriau prieskonines daržoves.
Viriau ant nedidelės ugnies 35 minutes.
Išvirusį svogūnų pagardą supilsčiau į švarius stiklainius ir uždariau dangteliais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą