Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. liepos 19 d., antradienis

Ricottos sūrio ledai su sausainių traškučiais

Toliau plėtojant naminių ledų temą - siūlau nepatingėti, nepabijoti... ir pasigaminti savų
Ricottos sūrio ledų su sausainių traškučiais ;)


Smaližai bus sužavėti :)

Reikės:
sausainių trupiniukams:
100 g kvietinių miltų
50 g minkšto sviesto
50 g rudojo cukraus
0,5 a.š. malto imbiero
0,5 a.š. malto cinamono
ledams:
250 ml pieno
100 g cukraus
200 g ricotta sūrio
2 kiaušinių tryniai
1 vanilės ankštis arba pakelis vanilinio cukraus

Gaminimas:

Pasiruošiau sausainių trupiniukus:
Sumaišiau miltus, sviestą, cukrų, maltus imbierą ir cinamoną.
Viską sutryniau tarp pirštų, kol pasidarė smulkūs trupinukai.
Paskleidžiau kepimo skardoje ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Vis pamaišiau, kad nesudegtų.
Turi gražiai pagelsti.
Atvėsinau iškepusius.
ledai:
Pieną sumaišiau su cukrumi, vanilės ankšties sėklytėmis (įmečiau ir pačią ankštelę, kurią cukrui ištirpus reikia išimti) ir maišydama kaitinau ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirpo.
Kiaušinių trynius išplakiau iki putų.
Silpna srovele supyliau į pieno ir cukraus sirupą.
Gautą masę dėjau ant silpos ugnies ir plakdama kaitinau, kol masė užvirė ir pradėjo tirštėti.
Nukėliau nuo ugnies, į tirštėjančią masę sudėjau sūrį ir maisto smulkintuvu viską sutryniau iki vientisos tyrės.
Supyliau į šaldymo indą, uždengiau ir įdėjau į šaldiklį 3 valandoms.
Kas valandą išimdavau ir gerai permaišydavau, kad nesusidarytų ledo kristaliukai.
Kada ledų pasė tapo tirštos grietinės konsistencijos, subėriau pasiruoštus trupiniukus, išmaišiau ir toliau palikau šalti dar 3 valandoms.
Maišyti jau nebereikia :).
Prieš ruošiantis skanauti, palaikykite indą su ledais šaldytuve (jau ne šaldymo kameroje) - bus lengviau juos išimti.


Gaivaus smaližiavimo !

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą