Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. birželio 8 d., trečiadienis

Juodosios arbatos gėrimas su prieskoniais "Afrika"

 
Kada saulės Dievas Ra savo kelionę dangaus skliautu pradeda nuo pat ankstaus ryto, kaitina žemę ir viską aplinkui visą dieną ir tik vakare palaimingai savo auksine karieta grižta į Požemių Karalystę, lengviau atsikvėpia visa, kas gyva.
Tokių karščių metu nesinori nieko valgyti...
Gerti... gerti... gerti... rodos, šaukia net mažiausias akmenėlis patvory.
Ir aš savo ištroškusių namiškių troškulį stengiuosi malšinti kuo beišmanydama.
Populiariausi mūsų namuose šalti arbatų gėrimai, kompotukai ir... naminiai ledai ;).
 
"Afrikos" gėrimui reikės:
3 pakelių juodosios arbatos
2 l užvirinto vandens
6 gvazdikėlių
4 kardamono ankštelių
1 anyžiaus žvaigždutės
1 A Š malto cinamono
2 V Š medaus
1 V Š citrinos sulčių
1 apelsino
 
Gaminimas:
Maltą cinamoną, gvazdikėlius, susmulkintas kardamono ankšteles, sulaužytą anyžiaus žvaigždutę ir arbatos maišelius užpyliau užvirintu vandeniu.
Palikau 15 minučių, kad pastovėtų.
Gerai viską išmaišiau.
Nukošiau per tankų sietelį.
Palikau atvėsti.
Į atvėsusią arbatą sudėjau medų, supyliau citrinos sultis.
Maišiau, kol medus ištirpo.
Į stiklines pridėjau ledukų, užpyliau arbata ir...papuošiau apelsino griežinėliais.
 
 
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą