* Įrašas rašytas gegužės mėnesį, tačiau per "ilgą atostogavimą" nebuvo paskelbtas...
Ech... gal jau TIKRAS TIKRAS pavasaris
Turbūt normalu, kad sušilus orams vis sunkiau ir sunkiau sukiotis virtuvėj prie puodų :).
Pamažu ateina šaltibarščių (mano uošvis juos dar pasišildo mikrobangėj), rabarbarų pyragų, kisieliaus, šaltų gėrimų ir kitokių skanėstų metas.
Šaunu ;).
O ką gaminat iš avokadų?
Užtepėlės, kaip priedas salotoms - taip?
O avokadų ledai, avokadų koteiliai, dar avokadinė panna cotta?
Buvau tiek abstulbus, kad vos nepraradau žado, kada draugei atnešiau paragauti avokadinės panna cottos ir jos vyras taip pasigardžiuodamas, stebėdamas ir aikčiodamas sulig kiekvienu burnon įdėtu kąsniu stebėjosi ir gyrė pagamintą desertą.
Pasijutau šedevro meistre!
Nereikia čia daug girti ir girtis, nes desertas kalba pats už save :).
Siūlau pasigaminti ir... ragauti ragauti ragauti.
4 smaližiams prireiks:
2 prinokusių avokadų
8 g želatinos granulių
0,5 stiklinės šalto vandens
1 V Š malto imbiero
200 g riebios grietinėlės
1 citrinos sulčių
100 g medaus
300 g šviežių arba šaldytų mėgstamų uogų (naudojau šaldytus juoduosius serbentus)
1 V Š 30 % riebumo grietinės
2 V Š cukraus pudros pabarstymui (nebūtinai)
Gaminimas:
Želatinos granules užpyliau šaltu vandeniu ir palikau brinkti.
Avokadus perpjoviau kiekvieną pusiau.
Išėmiau kaulus.
Šaukštu išgremžiau minkštimą (galima nulupti ir minkštimą tiesiog supjaustyti)
Į gilų indą sudėjau avokadų minkštimą, išspaustas citrinų sultis.
Į gilų indą sudėjau avokadų minkštimą, išspaustas citrinų sultis.
Citrinų sultys reikalingos, kad avokadų masė nepatamsėtų :).
Subėriau imaltą imbierą, paskaninau medumi ir viską gerai sutryniau iki vienalytės masės smulkintuvu.
Išmirkusią želatiną karščiui atspariam inde maišydama kaitinau tol, kol ištirpo.
Supyliau grietinėlę ir dar pakaitinau 5 minutes.
Atvėsinau.
Į avokadų masę supyliau ištirpintą želatiną grietinėlėje.
Dar kart viską išmaišiau.
Pasiruoštus indelius perploviau lediniu vandeniu, kad stingdama panna cotta neprikibtų prie sienelių.
Masę supilsčiau į paruoštus indelius ir padėjau į šaldytuvą.
Palikau stingti 4 valandas.
Jei naudosite šviežias uogas, jas pertrinkite per sietelį, sumaišykite su cukraus pudra, dar galimą paskaninti mėgstamu likeriu.
Mano naudotos uogos buvo sutrintos, sumaišytos su cukrumi ir užšaldytos.
Teliko indelį nakčiai iįtraukus iš šaldiklio palikti šaldytuve, kad atitirptų.
Pateikimas:
Sustingusią avokadų panna cotta išėmiau iš indelių.
Kiekvieną išdėliojau lėkštės viduryje, aplink apliejau uogų padažu.
Uogų padažą "pamarginau" grietinės raštais.
SKANAUS!
Nice recipe, Panna Cotta is one of my favourite desserts. Hope you understand what I wrote. :)
AtsakytiPanaikinti