Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Žaliosios arbatos ir greipfrutų sulčių gėrimas "Jamaika"


Pakėlus akis į dangų matosi, kad ir šiandien mus "lepins" kaitra, kankins troškulys ...
O kad nebūtų taip karšta, kad nepritrūktų energijos ir geros nuotaikos priešpaskutinę darbo dieną - gaiviai vėsus, vitaminingas arbatos gėrimas ;).

Reikės:

2 V Š  žaliosios arbatos su citrinžole
1 litro užvirinto vandens
6 gvazdikėlių
1 stiklinės šviežiai spaustų greipfrutų sulčių
2 V Š  rudojo cukraus
ledukų
citrinos griežinėlių

Gaminimas:

Arbatžoles užpyliau virintu, pravėsusiu vandeniu.
Palikau 5 minutėms pastovėti.
Išspaudžiau greipfrutų sultis.
Arbatą nukošiau, subėriau cukrų ir maišiau, kol pastarasis ištirps.
Į pravėsusią pasaldintą arbatą supyliaui išspaustas sultis.
Į stiklines subėriau verdančiu vandeniu nuplikytus gvazdikėlius, pridėjau ledukų.
Užpyliau pagaminta arbata ir paskaninau smulkintais citrinos gabalėliais.

 
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą