Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Kanapynė

Kaip puiku, kad kanapės ne tik kanapių lapų mėgėjams.
Juk seniai seniai žmonės kanapes augino virvėms vyti, nes stiebai turi plaušų.
Pakepintas ir sutrintas kanapių sėklas žemaičiai skaniai su virtomis bulvėmis krimsdavo.
Iš čia ir atsirado kanapynė.
Pakepintų ir sutrintų kanapių sėklų pagardas su druska Kūčių vakarienei.
Prisipažinsiu, mes šio skanėsto negamindavom ir ant Kūčių stalo mūsų namuose jo nebūdavo.
Susipažinusi su žemaičiu, palaikydama jo krašto tradicijas išmokau ir aš kanapynę gaminti:)
Tai tobulas žemaitiškas Kūčių vakarienės valgis su karštomis, su lupena virtomis bulvėmis.


Reikės:

Saujos (150 gramų) kanapių sėklų
1 arbatinio šaukštelio rupios jūros druskos
virtų bulvių su lupenomis

Gaminimas;

Kanapių sėklas pakepinau keptuvėje, kol jos pradėjo traškėti.
Dar karštas subėriau į prieskonių grūstuvą kartu su druska.
Viską smulkiai sugrūdau.
Patiekiau su karštomis bulvėmis.
P.S. į sugrūstas kanapių sėklas dar galima įmaišyti trinto česnako - bus aštresnio skonio ir sodresnio aromato kanapynė.

SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą