Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Silkės silkės ir dar kartą - silkės. Silkė su cinamonu ir razinomis

Kaip Kūčių vakarienė be silkių?
Neįmanoma!

Marinuota silkė su cinamonu ir razinomis


500 gramų sūdytos silkės filė
2 nedidelių svogūnų
3 gvazdikėlių
3 juodųjų pipirų žirnelių
3 kvepiančiųjų pipirų žirnelių
2 lauro lapų
saujos razinų
1 stiklinės pusiau saldaus raudonojo vyno (tiks ir baltas)
1 cinamono lazdelės
120 mililitrų vandens
1/2 arbatinio šaukštelio cukraus

Gaminimas:

Silkės filė supjausčiau nedideliais gabalėliais.
Puode užvirinau vandenį su cukrumi ir visais išvardintais prieskoniais.
Puodą uždengiau ir marinatui užvirus, pavirinau 5 minutes.
Marinatą nukošiau, supyliau vyną ir dar kartą užvirinau.
Nukėliau nuo viryklės ir subėriau razinas.
Palikau atvėsti.
Nuluptus svogūnus supjausčiau žiedeliais ir nuplikiau verdančiu vandeniu.
Stiklainyje (arba kitame turimame inde) susluoksniavau silkę ir svogūnus.
Užpyliau ataušintu marinatu.
Uždengiau ir viską dėjau į šaldytuvą, kad pasimarinuotų mažiausiai per naktį.

SKANAUS!

2 komentarai:

  1. http://www.naujasisgelupis.lt/?p=9687

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, kad pranešėte- laikraščios straipsnio autorė be mano sutikimo publikavo receptus ir mano nuotraukas

    AtsakytiPanaikinti