Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

Braškių, grietinėlės ir desertinės varškės ledai. Vasarą parašyta, bet nepaskelbta...

Kaip jums nesibaigiantys tropiniai karščiai mūsų Lietuvoj?
Nepavargot dar nuo tokio oro?
Nuo tokios vasaros?
Mes ir toliau leidžiam savo vasarą kaime :)
Palausite, kaip ir kuo gaivinamės?
Mielieji, kaimas  "fainas" ir unikalus tuo, kad niekam nepasiūlysi šaltos arbatos su ledukais.
Pavaišinti liks tiesiog nesupratę, kas čia per "mandrystė"...
Pabodus saldžioms sriuboms ir uogų kompotams ( uogos jau suvalgytos) aš ir toliau gaminu...ledus.
Šįkart - riebesni, sodresni Braškių, grietinėlės ir desertinės varškės ledai.


Reikės:

400 g šviežių braškių
100 g cukraus
200 ml 35% riebumo grietinėlės
2 v.š. cukraus pudros
1 pakelis desertinės varškės

Gaminimas:

Braškes sutryniau, sumaišiau su cukrumi.
Į grietinėlę subėriau cukraus pudrą. Išplakiau iki standžių putų.
Įmaišiau desertinę varškę.
Supyliau trintas braškes.
Viską lengvai permaišiau. Daug nemaišykite, ledai turi būti "margi".
Supyliau į šalčiui atsparų indą.
Šaldiklyje šaldžiau 5 valandas.
Nuolat maišyti nereikia, nes ledai su grietinėle. Vandens kristaliukai ledams šąlant nesusidaro.
Prieš patiekiant palaikykite šaldytuve, ištrauktus iš šaldiklio - lengviau išsiims.


SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą