Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. gruodžio 25 d., sekmadienis

Jau KALĖDOS: Linkėjimai, dovanos ir nuostabusis itališkas kepinys - Panetonne

Pagaliaui pagaliau, pagaliau ilgai ėję atėjo Kalėdos.
Ramios, tykios, pilnos džiaugsmo, geros nuotaikos, nuoširdžių linkėjimų ir ankstyvo kėlimos, kad pasižiūrėti, kas po eglute :)
Laukimas kartais taip prailgsta :)
Aš jau po Kūčių vakarienės slapta pradedu galvoti, kokio gerumo buvau per visus tuos metus, ar būsiu verta dovanų :)
Ir su visomis tomis mintimis einu miegoti, laukdama paslaptingiausio Kalėdų ryto :).
Kalėdų senelis, žinoma, aplankė mūsų namus, palikdamas kiekvienam šeimos nariui dovanų.
Pirmasis pakirdo vyresnėlis Pranciškus ir pabudintas visus miegančius pranešė žinią, kad dovanos jau yra.
Mielas akiai vaizdas - visi pakuoja dovanas, slapta tikėdamiesi kažko kažko TOKIO:)
Ir kaip suspindi akys, gavus išsvajotą dovaną.
Juk iš mažų mažiausių dalykų susideda dideli džiaugsmai.
Visi liko patenkinti ir laimingi.
Kalėdinių pietų desertui kepiau itališką pyragą Panetonne.


Tai mielinis, purus, turtingas džiovintais vaisiais pyragas, kurio gabalėlį suvalgius, norisi dar ir dar.
 Dideliam, puriam, kvapniam pyragui reikės:

130 g minkšto sviesto
360 g kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
10 g šviežių mielių
60 g cukraus
50 g razinų
2 mandarinų nutarkuotos žievelės
50 g džiovintų papajų gabaliukų
3 kiaušinių
4 V Š šilto pieno


 Gaminimas:

Į dubenį persijojau miltus su druska.
Subėriau džiovintus vaisius, nutarkuotas mandarino žieveles.
Išmaišiau.
Į pašildytą pieną subėriau cukrų ir sutrupinau mieles.
Miltuose padariau duobutę ir įmušiau kiaušinius.
Sudėjau 100 g minkšto sviesto.
Supyliau piene ištirpintas mieles.
Užminkiau tešlą.
Minkiau, kol tešla pasidarė elastinga.
Jei labai lipni - įsijokite miltų.
Išminkytą tešlą dėjau į dubenį ir uždengiau.
Palikau šiltai, kad pakiltų dvigubai.
Pakilusią dar kartą perminkiau.
Apvalią aukštais kraštais kepimo skardą ištepiau sviestu.
Dėjau gerai perminkytą apvalų tešlos rutulį ir dar palikau pakilti.
Pakiluią tešlą aptepiau likusiu tirpintu sviestu.
Orkaitę įkaitinau iki 170 laipsnių.
Pyragą kepiau 25 - 30 minučių.
Ar iškepė, patikrinau įsmeigus medinį pagaliuką.
Iškepusį uždengiau rankšluostėliu ir palikau atvėsti.


SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą