Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Meduolių trupinių tortas su persikais arba ilgasis savaitgalis prie jūros be... fotoaparato

Ilgasis savaitgalis...
Nacionalinė šventė...
Iškilmingi paradai su karių rikiuotėm...
Pasivaikščiojimas prie jūros...
Susikrovėm daiktus, "susipakavom" vaikus ir pajudėjom link Klaipėdos.
Viskas būtų buvę kuo puikiausiai, kaip sakoma "vėjas mums buvo palankus", jei ne nuvažiavus pusiaukelę dingtelėjusi mintis - "o kur mūsų fotoaparatas"?
Liko Vilniuje...
Tai va taip būna per neapsižiūrėjimą ir varnų gaudymą :)
Likom be užfiksuotų įspūdžių, bet parsivežėm namo gerą nuotaiką ir poilsiui būdingą tingulį (man taip visada būna po bet kokio atitrūkimo nuo namų).
O kai tingulys nepaleidžia, nėr valios ilgai sukinėtis virtuvėj...
Receptukas šis kaip tik visiems ir visoms, kurie tinginio gniaužtuose...

Reikės:

500 g meduolių
500 g neriebios grietinės (naudojau jogurtinę)
3 V Š cukraus pudros
1 pakelio vanilinio cukraus
250 g konservuotų persikų
1 apelsino

Gaminimas:

Dubenyje smulkiai sutrupinau meduolius.
Kitame inde pasigaminau kremą: grietinę sumaišiau su šaukštu cukraus pudros ir vaniliniu cukrumi bei nutarkuota apelsino žievele (apelsiną suvalgiau ;)).
Konservuotus persikus supjausčiau juostelėmis.
Sluoksniavimas: į apvalų indą (kepimo skardą atsegamais kraštais) subėriau trečdalį meduolių trupinių ir užpyliau ploną sluoksnį kremo.
Ant kremo išdėliojau persikų juosteles. Tada vėl užpyliau ploną sluoksnį kremo.
Ir vėl - meduolių trupinių.
Taip sluoksniavau, kol viską sunaudojau.
Viršutinis sluoksnis turi būti trupininis.
Padėjau į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
Torto viršų pabarsčiau likusia cukraus pudra.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą