Tolesnis kiaušinių panaudojimas.
Prancūziškas pyragas, atėjęs iš viduramžių Lotaringijos.Reikės tešlai :
žiupsnelio druskos
100 g sviesto
1 kiaušinio
Įdarui :
1 svogūno
100 rūkyto kumpio
100 ml pieno
3 kiaušinių
200 g fermentinio sūrio
1 A Š petražolių
sauja šaldytų žirnelių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 V Š alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Dubenyje sumaišytus miltus ir sviestą pirštais sutryniau iki trupinių.
Įbėriau žiupsnelį druskos ir įmušiau kiaušinį.
Viską išminkiau.
Gautą tešlą iškočiojau ir ja išklojau kepimo skardą.
Įdėjau į šaldytuvą ir palikau 30 minučių.
Kol tešla šalo, ėmiausi įdaro gaminimo.
Kumpį ir svogūną supjausčiau smulkiais gabalėliais.
Sūrį sutarkavau "burokine" tarka.
Įkaitintam aliejuje pakepiau svogūną ir kumpį, kol gražiai apkepė.
Palikau atvėsti.
Įkaitinau orkaitę iki 200 laipsnių ir pašoviau kepti prieš tai atšaldytą pyrago pagrindą 10 min.
Kiaušinius išplakiau, įbėriau druskos ir pipirų, smulkintas petražoles.
Į gautą kiaušinių plakinį sudėjau šaldytus žirnelius, tarkuotą sūrį ir apkeptus svogūnus su kumpiu.
Ant iškepusio pagrindo supyliau pyrago įdarą.
Išlyginau paviršių ir vėl pašoviau kepti 30 min.
Po 30 min. kaitrą sumažinau iki 180 ir dar palikau kepti 10 min.
SKANAUS!
skamba ir atrodo labai viliojanciai, reikes isbandyti :)
AtsakytiPanaikintiSveika, pabandyk,labai lengva pagaminti ir tikrai skaniai susivalgo :)
AtsakytiPanaikinti