Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. balandžio 15 d., penktadienis

Mielinė Velykų Boba su aguonomis ir razinomis

Jei yra šaldytuve bent trupinėlis natūralių mielių, mano namai pakvimpa bandelėmis arba duona.
Visada naudoju tik šviežias mieles. Man jos kažkaip mielesnės. Kodėl, net negaliu atsakyti.
Esu bandžiusi ir sausas. Tik vieną kartą tešla neiškilo, kitą kartą iškilusi kosminiu greičiu susmego ir jau antrąkart neiškilo...
Nuo to karto nesėkmingo draugauju tik su ne sausomis mielėmis.
Kad jau Velykos kulnus mindo, Elžbietos tinklaraštyje susiradau mielinės bobos receptą ir pabandžiau.
Žinoma, iš nurodytų produktų kiekio tešlos užsiminkiau gerokai per daug, nei mano kepimo formoj telpa...
Tačiau išeitis visada atsiranda :).
Atidėtą tešlą panaudojau pusrytinėm bandelėm. Viskas puikiai pavyko, kad ir pirmam kartui.
Dideliausi padėkavojimai Elžbietai.
Dideliai dideliausiai Velykų Bobai reikės:

1 V Š mielių
4 V Š šilto vandens
200 ml kefyro
100 g cukraus
900 g miltų
2 kiaušinių
85 g sviesto
žiupsnelio druskos
2 V Š cukraus kepimo skardai pabarstyti
2 V Š džiuvėsių kepimo skardai pabarstyti
2  V Š aguonų
2 V Š razinų

Gaminimas:

Mieles ištirpinau šiltame vandenyje su 100 g cukraus ir 2 V Š miltų.
Palikau, kol pradėjo vykti rūgimo procesas. Maždaug 10 - 15 minučių.
Sviestą ištirpinau, supyliau į jau pradėjusį "burbuliuoti" raugą, įmušiau kiaušinius, pyliau kefyrą, subėriau miltus, sumaišytus su druska ir užminkiau tešlą.
Minkyti reikia tol, kol tešla pasidaro vientisa ir nelipni.
Palikau nakčiai balkone, kad ramiai sau kiltų.
Nežinau, sutapimas ar ne, bet šaltai kildintos tešlos kepiniai neturi mielių kvapo valgant.
Žinoma, galima ir nelaukti per naktį. Šaldytuve pakils per 3 - 4 valandas.
Ryte pakilusią tešlą dar kartą perminkiau ir jau kambario temperatūroje palikau dar kartą pakilti.
Pakilusią padalinau į 3 dalis, nes manoji kepimo skarda buvo mažoka visam tešlos kiekiui.
Vieną dalį atidėjau šalin.
Antrą dalį išminkiau su razinomis ir aguonomis.
Iškočiojau aguoninę ir "nepagerintą" dalis vienodo dydžio stačiakampiais.
Maišytą su aguonomis tešlos stačiakampį uždėjau ant iškočioto tešlos stačiakampio be priedų.
Susukau į volelį.
Kepimo skardą gausiai ištepiau sviestu, pabarsčiau džiuvėsėliais taip, kad jie padengtų ir skardos šonus.
Dėjau tešlos volelį , galus užspaudžiau.
Palikau pakilti valandai.
Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Ilgiau nereikėjo.
SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą