Mama ilgai ilgai virdavo skardinę šio skanėsto.
Pagamindavo namines "karvutes".
Išliko nostalgija skanėstui skardinėje iki šiol.
Kepiau keksą - nesudėtingą visai.
Keksas su kondensuotu pienu.
Purus, minkštas, valgant tirpstantis burnoje.
Man pačiai labai patiko jo tekstūra: purumas :)
Reikės:
200 g sviesto
200 g miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
1 arbatinio šaukštelio druskos
1 indelio kondensuoto pieno
3 kiaušinių
50 g cukraus pudros
2 valgomų šaukštų citrinos sulčių
kiaušinio baltymo
cukruje mirkytų svarainių gabalėlių
Gaminimas:
Ištirpintą sviestą sumaišiau su cukrumi, druska, supyliau kondensuotą pieną.
Maišytuvu maišiau, kol masė pasidarė puri.
Subėriau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais į plakinį.
Įmušiau kiaušinius.
Dar kartą viską gerai išmaišiau, kad masė būtų vientisa.
Kepimo skardą patepiau sviestu.
Supyliau tešlą.
Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Papuošiau glaistu su cukruotais svarainių gabalėliais.
Glaistas:
Cukraus pudrą sumaišiau su citrinos sultimis ir kiaušinio baltymu. Išplakiau iki purios tąsios masės ir apliejau ja dar šiltą keksą.
SKANAUS!
Maišytuvu maišiau, kol masė pasidarė puri.
Subėriau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais į plakinį.
Įmušiau kiaušinius.
Dar kartą viską gerai išmaišiau, kad masė būtų vientisa.
Kepimo skardą patepiau sviestu.
Supyliau tešlą.
Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Papuošiau glaistu su cukruotais svarainių gabalėliais.
Glaistas:
Cukraus pudrą sumaišiau su citrinos sultimis ir kiaušinio baltymu. Išplakiau iki purios tąsios masės ir apliejau ja dar šiltą keksą.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą