Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. balandžio 28 d., ketvirtadienis

Kondensuoto pieno keksas


Vaikystėj, kiek atsimenu, kondensuotu pienu balindavom miežinę kavą , tinginiui gaminti naudodavom.
Mama ilgai ilgai virdavo skardinę šio skanėsto.
Pagamindavo namines "karvutes".
Išliko nostalgija skanėstui skardinėje iki šiol.
Kepiau keksą - nesudėtingą visai.
Keksas su kondensuotu pienu.
Purus, minkštas, valgant tirpstantis burnoje.
Man pačiai labai patiko jo tekstūra: purumas :)

Reikės:

200 g sviesto
200 g miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
1 arbatinio šaukštelio druskos
1 indelio kondensuoto pieno
3 kiaušinių
50 g cukraus pudros
2 valgomų šaukštų citrinos sulčių
kiaušinio baltymo
cukruje mirkytų svarainių gabalėlių

Gaminimas:

Ištirpintą sviestą sumaišiau su cukrumi, druska, supyliau kondensuotą pieną.
 Maišytuvu maišiau, kol masė pasidarė puri.
Subėriau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais į plakinį.
Įmušiau kiaušinius.
Dar kartą viską gerai išmaišiau, kad masė būtų vientisa.
Kepimo skardą patepiau sviestu.
Supyliau tešlą.
Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Papuošiau glaistu su cukruotais svarainių gabalėliais.
Glaistas:
Cukraus pudrą sumaišiau su citrinos sultimis ir kiaušinio baltymu. Išplakiau iki purios tąsios masės ir apliejau ja dar šiltą keksą.

SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą