Rytietiškais prieskoniais ir džiovintais vaisiais kvepiantis morkų pyragas ,deja, nepaliko nė vieno, jį valgiusio, abejingais...
Visi tik valgė ir gyrė ;).
Dideliam ir sočiam pyragui
Reikės:Visi tik valgė ir gyrė ;).
Dideliam ir sočiam pyragui
3 kiaušinių baltymų
1 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės obuolienės
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 V Š maltų gvazdikėlių
1 maltos anyžiaus žvaigždutės
0,5 A Š malto muskato
1 V Š cinamono
2 A Š kepimo miltelių
1 stiklinė speltos miltų
1 stiklinė kvietinių miltų
0,5 stiklinės pieno
2 stiklinės stambiai tarkuotų morkų
0,5 stiklinės razinų
200 g smulkintų konservuotų ananasų
Gaminimas:
Dubenyje iki purumo išplakiau baltymus, plakant subėriau cukrų, vanilinį cukrų, supyliau obuolienę, pieną.
Gvazdikėlius ir anyžiaus žvakgždutę sumaliau kavamale. Subėriau į tešlą kartu su miltais, kepimo milteliais, cinamonu, maltu muskatu ir smulkintais ananasais.
Galiausiai - tarkuotas morkas ir gerai nuplautas razinas.
Masė turi būti tiršta.
Kepiau riebalais pateptoje kepimo skardoje 40 min 175 C laipsnių orkaitėje.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą