Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. balandžio 28 d., ketvirtadienis

Velykinis morkų pyragas




Rytietiškais prieskoniais ir džiovintais vaisiais kvepiantis morkų pyragas ,deja, nepaliko nė vieno, jį valgiusio, abejingais...
Visi tik valgė ir gyrė ;).
Dideliam ir sočiam pyragui
Reikės:

3 kiaušinių baltymų
1 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės obuolienės
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 V Š  maltų gvazdikėlių
1 maltos anyžiaus žvaigždutės
0,5 A Š  malto muskato
1 V Š cinamono
2 A Š kepimo miltelių
1 stiklinė speltos miltų
1 stiklinė kvietinių miltų
0,5 stiklinės pieno
2 stiklinės stambiai tarkuotų morkų
0,5 stiklinės razinų
200 g smulkintų konservuotų ananasų

Gaminimas:

Dubenyje iki purumo išplakiau baltymus, plakant subėriau cukrų, vanilinį cukrų, supyliau obuolienę, pieną.
Gvazdikėlius ir anyžiaus žvakgždutę sumaliau kavamale. Subėriau į tešlą kartu su miltais, kepimo milteliais, cinamonu, maltu muskatu ir smulkintais ananasais.
Galiausiai - tarkuotas morkas ir gerai nuplautas razinas.
Masė turi būti tiršta.
Kepiau riebalais pateptoje kepimo skardoje 40 min 175 C laipsnių orkaitėje.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą