Reikės:
2 nedidelių burokėlių
2 avokadų
2 skiltelių česnako
2 V Š aliejaus
žiupsnelio raudonėlių
žiupsnelio čiobrelių
1 A Š migdolų drožlių
Padažui:
4 V Š alyvuogių aliejaus
1 V Š citrinos sulčių
1 A Š garstyčių (naudojau grūdėtąsias)
žiupsnelis cukraus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Gerai nuplautus neluptus burokėlius pašlaksčiau aliejumi, pabarsčiau smulkintais česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Kiekvieną atskirai dėjau ant folijos lapo, sandariai suvyniojau.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Iškepusius, atvėsusius burokėlius nulupau, supjausčiau vienodo storio griežinėliais.
Avokadą perpjoviau pusiau, išėmiau kauliuką.
Supjausčiau griežinėliais.
Lėkštės viduryje sluoksniavau burokėlių ir avokadų griežinėlius.
Padažas - dubenėlyje sumaišiau alyvuogių aliejų, citrinų sultis, garstyčias, cukrų, druską, pipirus.
Dalį pagaminto padažo supyliau ant daržovių bokštelio, likusį - į lėkštę.
Papuošiau petražolės lapeliu ir pakepintomis migdolų drožlėmis.
SKANAUS!
Manau šias gaminsiuos vakarienei. Labai gardžiai atrodo.
AtsakytiPanaikinti