Nieko mandro ir įmantraus po visų velykinių pastoviniavimų prie puodų bei gi pasisėdėjimų prie stalo.
Tiesiog tai maistas, kurį vieni tiesiog dievina, kiti... labai jo nemėgsta :(.
Laisvėje užaugusių paukščių kepenėlės įnoringesnės - kartoko skonio.
Jas reikia porą valandų pamirkyti piene. O paukštyno vištelių kepenėlės švelnios. Aš jų nemirkau.Puikus derinys su vaisiais.
Šį kartą - su apelsinais.
Reikės :
400 g vištienos kepenėlių
1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsneliodruskos
4 valgomų šaukštų sviesto
1 svogūno
2 apelsinų
200 ml neriebios grietinėlės
1 saujos svogūnų laiškų
Gaminimas:
Nuplautas kepenėles pakepinau aliejuje. Pabarsčiau druska ir pipirais.
Apelsinus nulupau, išskirsčiau skiltelėmis. Skilteles supjausčiau gabalėliais. Subėriau į keptuvę su kepenėlėmis.
Supyliau grietinėlę. Troškinau ant mažos ugnies 15 minučių.
Patieliau su virtomis bulvėmis. Prieš valgant apibarsčiau smulkintais svogūnų laiškais.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą