Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. balandžio 28 d., ketvirtadienis

Troškintos vištienos kepenėlės su apelsinais


Nieko mandro ir įmantraus po visų velykinių pastoviniavimų prie puodų bei gi pasisėdėjimų prie stalo.
Tiesiog tai maistas, kurį vieni tiesiog dievina, kiti... labai jo nemėgsta :(.
Laisvėje užaugusių paukščių kepenėlės įnoringesnės - kartoko skonio.
Jas reikia porą valandų pamirkyti piene. O paukštyno vištelių kepenėlės švelnios. Aš  jų nemirkau.
Puikus derinys su vaisiais.
Šį kartą - su apelsinais.

Reikės :

400 g vištienos kepenėlių
1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsneliodruskos
4 valgomų šaukštų sviesto
1 svogūno
2 apelsinų
200 ml neriebios grietinėlės
1 saujos svogūnų laiškų

Gaminimas:

Nuplautas kepenėles pakepinau aliejuje. Pabarsčiau druska ir pipirais.
Apelsinus nulupau, išskirsčiau skiltelėmis. Skilteles supjausčiau gabalėliais. Subėriau į keptuvę su kepenėlėmis.
Supyliau grietinėlę. Troškinau ant mažos ugnies 15 minučių.
Patieliau su virtomis bulvėmis. Prieš valgant apibarsčiau smulkintais svogūnų laiškais.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą