Manau, idealiai tiktų atsigaivinti po visų sočių velykinių valgių :)
Turėjau namie keptos airiškos duonos, gaminau su šia duona.
Puikiai tinka bet kuri kita, mėgstama duonelė.
Reikės:
2 V Š sviesto
2 V Š medaus (puikiai tinka grikių medus)
žiupsnelio druskos
300 g airiškos ar kitos mėgstamos duonos
300 g prisirpusių braškių + 3 braškės papuošimui
2 V Š natūralaus jogurto
1 V Š aguonų
Gaminimas:
Karščiui atspariame inde ištirpinau sviestą su medumi ir žiupsneliu druskos.
Duoną supjaučiau mažais kubeliais.
Duonos kubelius subėriau į jau praaušusią sviesto - cukraus masę ir išmaišiau, kad viskas vienodai pasiskirstytų.
Skrudinau 170 laipsnių orkaitėje 15 minučių, vis pamaišydama, kad vienodai apskrustų.
Kol duona skrudo, nuplautas braškes sutryniau maisto smulkintuvu iki vientisos tyrelės.
Ataušusius duonos kubelius sumaišiau su trintomis braškėmis.
Sudėjau į turimus indelius.
Užpyliau natūraliu jogurtu ir apibarsčiau aguonomis.
Papuošiau pjaustytomis braškėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą