Buvo noras makaronų ir tik makaronų.
Tik ne bet kokių, o būtent vienos rūšies - kaspinėlių arba kitaip sakant, drugelių.Itališkai man labai gražiai skamba - farfalla...
Kad jau itališkai, tebūnie ir pavadinimas itališkas :)
Žodžiu, drugeliai su daržovėmis.
Reikės 3 asmenims:
300 g makaronų
3 didelių morkų
200 g šaldytų žirnelių
4 didelių pievagrybių
žiupsnelio druskos
2 salierų lapkočių
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 A Š čiobrelių
1 A Š bazilikų
1 A Š petražolių
1 A Š raudonėlio
1 stiklinės pieno
3 V Š riebios grietinės
1 V Š aliejaus
2 V Š sviesto
Gaminimas:
Makaronus viriau pasūdytame vandenyje, įpylus šaukštą aliejaus.
Salierų palkočius ir morkas supjausčiau griežinėlias, svogūną ir česnakus - smulkiai.
Į įkaitintą keptuvę sudėjau sviestą.
Subėriau visas smulkintas daržoves ir ant mažos ugnies kepiau, kol suminkštėjo.
Daržovėms apkepus, dėjau prieskonius, druską ir riekelėmis pjaustytus pievagrybius.
Supyliau grietinę ir pieną.
Taip troškinau maišydama 10 minučių, kol padažas pradėjo tirštėti.
Viskas.
Padažą supyliau ant makaronų, atsargiai išmaišiau.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą