Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. balandžio 12 d., antradienis

Vištienos vyniotinis su abrikosais sluoksniuotoje tešloje

Diena po dienos vis labiau pasiduodu velykinei nuotaikai ir velykinių patiekalų išbandymui.
Dar vienas voratinklis, į kurį kaip muselė papuoliau - Velykų valgių receptų konkursai. Ir graudu, ir linksma, kada moterys (šeimininkės ;)) siunčia bet ką, kad tik laimėtų prizą. O man labai patinka pasižiūrinėt atsiųstų receptų (pagamintų) nuotraukas. Radau fenomenalią nuotrauką http://www.spice.lt/receptas/zmogeliukas-ir-eziukai-7008 še tau, boba, devintinės :). Kalėdos...Velykos... Ech, koks skirtumas, kada į tematiką jau nebežiūrim...
Kaip ir į patiekalų sveikumą, novatoriškumą irgi jokio dėmesio nebekreipiam, nors radijas, TV ir visa spauda mirgėte mirga šūkiais ir papostringavimais apie SVEIKĄ MITYBĄ ;). Šventės... apsirijimas, persivalgymas ir... marš į svečius pas vaistininkus :D.
O aš, nepaisydama mūsuose gajos majonezo kultūros, kada visur ir ant visko tepamas, dedamas ir drebiamas šis "gėris", viena akimi nusižiūrėjau TOBULĄ receptuką iš Elžbietos tinklaraščio ir štai kas puikuojasi ant mano stalo :).

Reikės 4 kepsneliams :

4 vištienos blauzdelių
4 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojau Mantingos)
8 džiovintų ir vandenyje pamirkytų abrikosų
druskos
žiupsnelio pipirų
žiupsnelio petražolių

įdarui:

2 V Š sviesto
1 didelio svogūno
300 g špinatų
druskos pagal skonį
žiupsnelio maltų 5 pipirų mišinio
žiupsnelis malto muskato
žiupsnelis cukraus
petražolių
1 kiaušinio trynio aptepimui

Gaminimas:

Nuplautas vištų blauzdeles aštriu ! peiliu perpjoviau išilgai, nudyriau odą.
Kruopščiai apipjoviau aplink kaulą, kad nuėmus mėsą turėčiau vientisą išklotinę (ją įdaryti juk reikės).
Taip padariau su visomis blauzdelėmis.
Paruoštą mėsą apibarsčiau pipirais, druska ir petražolėmis.
Kol gaminau špinatų įdarą, mėsa draugavo su prieskoniais apie 15 minučių.
Iš šaldymo kameros išėmiau sluoksniuotą tešlą ir padėjau, kad atšiltų.
Įdaras - svogūną smulkiai supjausčiau ir pakepiau svieste, sudėjau nuplautus, smulkintus špinatus.
Patroškinau, kol špinatai virto žalia tyrele.
Paskaninau druska, pipirais, trupučiu cukraus ir maltu muskato riešutu.
Pamaišiau, kad viskas vienodai pasiskirstytų.
Mėsą, padraugavusią su prieskoniais, iš abiejų pusių apkepiau keptuvėje.
Išėmiau, kad pravėstų.
Ant kiekvieno gabalėlio dėjau po 2 mirkytus abrikosus, apibarsčiau petražolėmis ir susukau ritinuką.
Ant tešlos lakšto dėjau po 3 V Š špinatų įdaro, palyginau, kad nebūtų kauburys, į vidurį "patupdžiau" mėsos suktinuką.
Tešlos šonus uždėjau vieną ant kito, galus užsukau.
Paruoštus kepsnius dėjau į kepimo skardą, aptepiau plaktu kiaušinio tryniu.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą