Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 14 d., antradienis

Šv. Valentino diena. Raudonojo vyno želė

Be jokių įžangų, be jokių pasvaičiojimų ir nusisvaičiojimų - dalinuosi su Jumis desertu, kurį iki vakaro dar spėsit pasigaminti :)
Tai - raudonojo vyno...želė :)


Reikės:

500 ml raudono, saldaus vyno
30 g želatinos
1 V Š  cukraus
2 cinamono lazdelių
6 gvazdikėlių
2 cm imbiero šaknies gabalėlio
2 kardamono ankštelių

Gaminimas:

Į puodą supilkite vyną, suberkite prieskonius, cukrų, želatiną ir ant nedidelės ugnies kaitinkite nuolat maišydami, kol želatina ištirps.
Skysčio neužvirinkite.
Išgriebkite prieskonius.
Palaukite, kol skystis atvės ir supilstykite į Jums patinkančius indelius.
Pastatykite šaltai 2 valandoms, kad sustingtų.


Skanaus!

P.S. receptas surastas žurnale VIRTUVĖ

3 komentarai:

  1. Vyno zele - pati skaniausia zele; EVER!

    AtsakytiPanaikinti
  2. wauv, norėčiau paragauti, turėtų būti labai įdomus skonis?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reda, skonis kaip karšto vyno, tik kad žele pavidalu ;)
    Aušrele, mes irgi likom nenusivylę :)

    AtsakytiPanaikinti