Be jokių įžangų, be jokių pasvaičiojimų ir nusisvaičiojimų - dalinuosi su Jumis desertu, kurį iki vakaro dar spėsit pasigaminti :)
Tai - raudonojo vyno...želė :)
Reikės:
500 ml raudono, saldaus vyno
30 g želatinos
1 V Š cukraus
2 cinamono lazdelių
6 gvazdikėlių
2 cm imbiero šaknies gabalėlio
2 kardamono ankštelių
Gaminimas:
Į puodą supilkite vyną, suberkite prieskonius, cukrų, želatiną ir ant nedidelės ugnies kaitinkite nuolat maišydami, kol želatina ištirps.
Skysčio neužvirinkite.
Išgriebkite prieskonius.
Palaukite, kol skystis atvės ir supilstykite į Jums patinkančius indelius.
Pastatykite šaltai 2 valandoms, kad sustingtų.
Skanaus!
P.S. receptas surastas žurnale VIRTUVĖ
Vyno zele - pati skaniausia zele; EVER!
AtsakytiPanaikintiwauv, norėčiau paragauti, turėtų būti labai įdomus skonis?
AtsakytiPanaikintiReda, skonis kaip karšto vyno, tik kad žele pavidalu ;)
AtsakytiPanaikintiAušrele, mes irgi likom nenusivylę :)