Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Turkiškas moliūgų keksas arba angliškojo pudingo pusbrolis

Nepaaiškinamai nemėgstu pudingų...
Sugadintas mano skonis jiems nuo vaikystės :(
Jei kas pamenat, būdavo pudingo miltukai pakeliuose (jų ir dabar yra ) - užpili karštu vandeniu, išmaišai ir į norimą formelę belieka supilti.
Oi, kokie jie man neskanūs būdavo...
Veee...
Tai nuo tų kartų ir nebedraugauju su pudingais, kol dar jokio TIKRO pudingo neragavau.
O šįkart toliau leidžiuosi į kelionę po moliūgų šalį :)
Radau savo gimtuos namuos dar vasarą  receptą. A la turkiško moliūgų pyrago.
Iškepęs pasirodė minkštutis minkštutis, gal net šaukštu kabinamas.
Sūnus pudingo pusbroliu pavadino :)


Reikės:

140 g kvietinių miltų
125 g speltos miltų
70 g rudojo cukraus
2 A Š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
80 ml alyvuogių aliejaus
2 kiaušinių
200 g stambiai tarkuoto moliūgo
60 ml natūralaus jogurto
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 V Š romo (nebūtinai)
3 V Š kondensuoto pieno

Gaminimas:

Abiejų rūšių miltus sumaišiau su druska ir kepimo milteliais.
Kitame inde išplakiau kiaušinius su cukrumi, jogurtu ir tarkuota citrinos žievele.
Miltų mišinį subėriau į kiaušinių plakinį.
Gerai išmaišiau, kad neliktų gumulėlių.
Supyliau alyvuogių aliejų.
Sudėjau moliūgo tarkius, apšlakstytus romu.
Išmaišiau.
Kekso formą ištepiau sviestu ir kondensuotu pienu.
Gautą masę supyliau į jau paruoštą skardą.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Kepant kekso viršus gražiai "susproginėjo".
Iškepusį keksą nieko nelaukus reikia išinti iš skardos ir valgyti.
SKANAUS!
P.S. neišsigąskite, iškepusio kekso vidus bus minkštutis, šaukštu kabinamas, o kraštai - standūs.
Jei norisi saldžiau, viršų dar galima aptepti kondensuotu pienu ir apibarstyti šokoladu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą