Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Riestainiai su klevų sirupu ir juodųjų sezamų sėklomis


Mėgstat paužkandžiauti laisvą minutę?
Kada nosį kutenančiai garuoja kvapnios kavos ar gaivios arbatos  puodelis.
Maloniai besišnekučiojant, kažką įdomaus skaitinėjant ar tiesiog sėdint ir žvelgiant pro langą ...
Kepėm nepaprastai skanius, traškia plutele riestainius, paskanintus klevų sirupu ir juodųjų sezamų sėklomis :)
10 didelių riestainių reikės:
žiupsnelio druskos
250 ml pieno
15 g šviežių mielių
3 V Š cukraus
100 g sviesto
1 kiaušino

Gaminimas:
Miltus persijokite į gilų dubenį, įberkite žiupsnelį druskos.
Sviestą ištirpinkite, jei laikote šaldytuve.
Į praaušusį tirpintą sviestą supilkite plaktą kiaušinį.
Išmaišykite ir masę supilkite į dubenį su miltais.
Pašildytame piene ištirpinkite mieles ir cukrų, viską pilkite į dubenį su miltais.
Užminkykite tešlą.
Tešla turi būti vientisa, elastinga ir nelipni.
Dubenį uždenkite ir padėkite šiltai, kad tešla pakiltų - tūris padvigubėtų.
Pakilusią tešlą lengvai perminkykite ir padalinkite į 10 vienodo dydžio gabaliukų.
Iš kiekvieno tešlos gabaliuko rankomis iškočiokite vienodo storio ir maždaug 30 cm. ilgio volelius.
Riestainius formuokite taip
Dėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas.
Leiskite pakilti (10 min.).
Kiekvieną riestainį aptepkite klevų sirupu ir apibarstykite juodosiomis sezamų sėklomis.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 25 minutes, kol gražiai pagels.

Skanių ir saulėtų akimirkų stebint vis labiau pavasarėjantį pasaulį :)

2 komentarai: