Ir vėl granola. Šįkart šventiška, kvapni ir šildanti :)
Ačiū Eglei už receptą :)
Be naminės granolos retai kada "apsieina" mūsų pusryčiai.
Ši, kvepianti subtiliai aštriu gvazdikėlių, cinamono, kardamono, pipirų, anyžių, vanilės ir medaus aromatu - šventiška, puikiai tinkanti ir dovanoms :)
Pagaminkit, suberkit į gražų stiklainiuką, apriškit kaspinėliu arba linine virvele ( jei dar savo keptą meduolį pridėsit - bus IDEALU) ir padovanokit sau mielam žmogui. Valgys ir galvos apie Jus.
Reikės:
400 g avižinių dribsnių
100 g lazdyno riešutų
100 g migdolų riešutų
100 g džiovintų spanguolių
50 g migdolų plokštelių
50 g moliūgų sėklų
50 g aguonų
1 V Š malto imbiero
1 V Š grūstų kardamonų
½ V Š tarkuotos cinamono žievelės
½ V Š grūstų gvazdikėlių
¼ V Š grūstų anyžių
1 A Š tarkuoto muskato riešuto
1 A Š vanilės ekstrakto
80 ml vynuogių kauliukų aliejaus
240 ml skysto medaus
Gaminimas:
Į dubenį supilkite avižinius dirbsnius. Lazdyno ir migdolų riešutus sugrūskite, suberkite į dubenį kartu su moliūgų sėklomis, aguonomis ir džiovintomis spanguolėmis. Pamatuokite ir suberkite prieskonius, viską gerai sumaišykite.
Paruoštą sausą mišinį užpilkite aliejumi, sumaišytu su medumi ir vanilės ekstraktu, labai gerai išmaišykite. Jei medus susicukravęs, pašildykite puodelye ant silpnos ugnies, kol ištirps.
Paruoštą mišinį supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temepratūros, apie 30-35 min..
Kol granola kepa, porą trejetą kartų (kas 10-15 minučių) permaišykite medine lopetėle. Iškepusią palikite ataušti.
Ragaukite su jogurtu arba pašildytu pienu.
Skanaus !
Aš taip pat norėjau išsikepti kalėdinės granolos užvakar, bet pasirodė, kad nebeturiu prieskonių... Ir dėl aguonų suabejojau, pagalvojau, kad nesugadintų reikalo ir nedėjau.. taigi, gavosi tradicinė granola, be kurios mano pusryčiai irgi neįsivaizduojami :)
AtsakytiPanaikintiKaip tos aguonos bendram rezultate nuskambėjo? :)
Vilmut,man asmeniškai šita - pati skaniausia, nes sodriai kvapni. Žinok, mieloji, aguonos su visais kitais paskaninimais derėjo ir nei vaizdo, nei skonio nesugadino :)
AtsakytiPanaikintiDar laiko iki švenčių yra - pasigamink :)
Reikia dabar užvakar pasigamintą suvartoti :) bet niekas neuždraus pagaminti šventinę, jau šventėms praėjus :D
PanaikintiDar praktinis klausimas: aš kiek darydavau granolą, o darydavau didelius kiekius, nes ją mėgstu ir tingiu dažnai žaisti, man ilgainiui spanguolės sukietėdavo, bet aš jas įmaišydavau jau į iškepusią granolą. Šį kartą neapsikentusi dariau be jų. Kokia Tavo patirtis šiuo kalusimu? :)
Beveik visada, gamingama granol1, spanguoles bei razinas beriu prieš pat baigiant viskam kepti. Per kelias minutes jos spėja pakaisti, bet neapskrusti ir taip nesukietėja.
AtsakytiPanaikintiAha, aš jų visai nekepu, bet man jos ilgainiui laikant sukietėja per kelias savaites...
PanaikintiNiu as kaip kepu granola dedu dziovintus vaisius tik atvesus visai granolai tuomet juo nesukieteja ir buna skanuciai :D. Aguonos man cia visai idomiai nuskambejo - reiks pabandyti :D
AtsakytiPanaikintiTikrai skanaiai atrodo, bandysime
AtsakytiPanaikinti