Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. sausio 4 d., trečiadienis

Faršo apkepas su mielinėmis bandelėmis

Šį patiekalą mano šeima valgytų kad ir kasdien ir dar nepasikuklintų paprašyti.
O aš gaminu jį, kai nėra per daug laiko (kartais noro ir net įkvėpimo) sukiotis virtuvėj.
Sotus, skanus ir ekonomiškas variantas gardiems pietums :).


Reikės:

100 ml drungno vandens
200 g miltų
15 g šviežių mielių
30 g sviesto
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnako
1 kiaušinio trynio
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 didelės mėgstamos spalvos paprikos
300 g kiaulienos faršo
300 g jautienos faršo
1 skardinės (500 g) konservuotų pomidorų be odelės
šviežių čiobrelių šakelių
1 a.š. maltos aitriosios paprikos miltelių
1 v.š. druskos
maltų juodųjų, baltųjų (nebūtinai) pipirų pagal skonį
200 g parmezano sūrio
sezamo sėklų


 Gaminimas:

Drungname vandenyje ištirpinau trupintas mieles.
Supyliau lengvai išplaktą kiaušinio trynį ir tirpintą sviestą.
Subėriau persijotus miltus su druska.
Užminkiau tešlą.
Minkiau apie 10 minučių, kol tešla pasidarė vientisa ir tampri.
Palikau šiltai, kad pakiltų ir tūris padvigubėtų.
Svogūną ir česnako skilteles nulupau.
Susmulkinau.
Papriką nuploviau, išėmiau sėklas.
Susmulkinau kubeliais.
Smulkintus česnakus ir svogūną apkepinau alyvuogių aliejuje.
Sudėjau faršą ir maišydama kepiau, kol faršas apkepė ir pasidarė birus.
Subėriau paprikos kubelius, konservuotus smulkintus pomidorus (be sulčių) pagardinau maltais pipirais, druska, aitriosios paprikos milteliais, čiobrelių lapeliais.
Viską maišydama apkepiau keptuvėje 15 minučių.
Įdarui iškepus subėriau stambiai tarkuotą parmezano sūrį.
Kepimo indą patepiau riebalais.
Sukrėčiau pagamintą mėsos įdarą.
Iš pakilusios tešlos iškočiojau maždaug 1 centimetro storio lakštą .
Stikline išspaudžiau apskritimus.
Juos išdėliojau ant kepimo inde sudėto faršo.
Pabarsčiau sezamų sėklomis.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 35 - 40 minučių arba tol, kol bandelės gražiai pagelto.
SKANAUS!
P.S. receptas nusižiūrėtas iš mamos knygų spintoje rastų receptų kortelių (kažkada buvo mada jų katalogus užsisakinėti paštu).

4 komentarai:

  1. Kristina - cia beveik kaip Sloppy Joes!! labai skaniai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušrele, gal ir taip, tik kiek kitokiam pavidale.
    Mes visą šį gėrį įsidedam lėkštėn su mėgiamom salotom, o bandelėm "prisikandam" :). Bet kad ir kaip tai besivadintų - vis tiek labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti