Kūčioms visada, kik atsimenu, ant stalo stovėdavo dubuo, pilnas grucės.
Tai toks skanėstas, verdamas iš negliaudytų miežių.
Mes truputį adaptavom ir mūsų grucė iš perlinių kruopų (tai jau nulupti miežių grūdai), medaus ir džiovintų vaisių.
Kūčių vakarienės desertas :)
Siūlau pabandyti.
Labai būtų smalsu sulaukti išragavusių atsiliepimų.
200 g perlinių kruopų
saujos razinų
saujos džiovintų abrikosų
1 valgomojo šaukšto medaus
žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Kruopas užpyliau verdančiu vandeniu ir palikau, kol išbrinko ( 2 valandoms).
Užpyliau 2 stiklinėmis šalto vandens.
Viriau 30 minučių.
Išvirusias kruopas nusunkiau ir perploviau šaltu vandeniu.
Nuploviau razinas ir abrikosus.
Abrikosus susmulkinau.
Medų ištirpinau, subėriau druską ir užpyliau ant vaisių.
Išmaišiau.
Gautą vaisių - medaus mišinį supyliau ant išvirtų kruopų.
Dar kartą viską išmaišiau.
SKANAUS!
Labai skani gruce
AtsakytiPanaikintiKiek skaiciau receptu - sitas geriausias. Siemet bandysiu daryti, siulau ir kitoms seimininkems. Geru svenciu.
AtsakytiPanaikinti