Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. sausio 17 d., pirmadienis

Prieskoniais kvepiantis vaisių punšas

 
Orams keičiantis dažnaiu nei nuotaikai, norisi ko nors šilto, kvepiančio ir skanaus. Arbatos... Sakysit, nusibodo jau galutinai ;(  Karštas vynas ? Kalėdinis gerimas ;) Galbūt...
O ką manot apie punšą? Karalių ir kadaise turtingų žmonių gėrimą buvus. Juo nesimėgaudavo eiliniai mirtingieji, nes punšui gaminti reikia sulčių (pageidautina - natūralių) ir šlakelio "tauraus", gero gėrimo. Kokia pamiškėj varyta samanė nelabai tiktų... Tai va. Skanus gėrimas ne bet kam...
Šaunu, kad dabar ir mes, mirtingieji, juo galim mėgautis į valias :), nes ir sulčių pilna visokių, ir taurių gėrimų nors vežimais vežk ;)
Gal pabandom ?

Reikės :

2 cinamono lazdelės
1 pakelio vanilinio cukraus
400 ml vynuogių sulčių
400 ml vyšnių sulčių
200 ml apelsinų sulčių
20 g cukraus (jei sultys rūgščios)
4 gvazdikėlių
1 apelsino
100 ml migdolų esencijos

Gaminimas :

Cinamono lazdeles sulaužiau ir sudėjau į puodą kartu su vaniliniu cukrumi, gvazdikėliais.
Supyliau sultis.
Kaitinau iki užvirimo.
Prieš užverdant supyliau migdolų esenciją. Migdolų likerį palikau kitam kartui, nes punšu skanaujasi ir vaikai. Punšą perkošiau ir supyliau į taures.
Papuošiau plonai nupjauta apelsino žievele. Jei neturit apelsino, puikiai tiks citrinos žievelė.
Supylus į taures galima įmesti po gvazdikėlį, iš nukoštų prieskonių - geriant nuolat jausis prieskoniai.
SKANAUS !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą