Orams keičiantis dažnaiu nei nuotaikai, norisi ko nors šilto, kvepiančio ir skanaus. Arbatos... Sakysit, nusibodo jau galutinai ;( Karštas vynas ? Kalėdinis gerimas ;) Galbūt...
O ką manot apie punšą? Karalių ir kadaise turtingų žmonių gėrimą buvus. Juo nesimėgaudavo eiliniai mirtingieji, nes punšui gaminti reikia sulčių (pageidautina - natūralių) ir šlakelio "tauraus", gero gėrimo. Kokia pamiškėj varyta samanė nelabai tiktų... Tai va. Skanus gėrimas ne bet kam...
Šaunu, kad dabar ir mes, mirtingieji, juo galim mėgautis į valias :), nes ir sulčių pilna visokių, ir taurių gėrimų nors vežimais vežk ;)
Gal pabandom ?
Reikės :
2 cinamono lazdelės
1 pakelio vanilinio cukraus
400 ml vynuogių sulčių
400 ml vyšnių sulčių
200 ml apelsinų sulčių
20 g cukraus (jei sultys rūgščios)
4 gvazdikėlių
1 apelsino
100 ml migdolų esencijos
Gaminimas :
Cinamono lazdeles sulaužiau ir sudėjau į puodą kartu su vaniliniu cukrumi, gvazdikėliais.
Supyliau sultis.
Kaitinau iki užvirimo.
Prieš užverdant supyliau migdolų esenciją. Migdolų likerį palikau kitam kartui, nes punšu skanaujasi ir vaikai. Punšą perkošiau ir supyliau į taures.
Papuošiau plonai nupjauta apelsino žievele. Jei neturit apelsino, puikiai tiks citrinos žievelė.
Supylus į taures galima įmesti po gvazdikėlį, iš nukoštų prieskonių - geriant nuolat jausis prieskoniai.
SKANAUS !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą