Šį keksiukų receptą radau Vilmos tinklaraštyje. Kaip sakoma, "užkabino" recepto "kitoniškumas". Keksiukų tešla netipiška keksiukams - liesa, mat viskas maišoma su vandeniu, nededama nei grietinės, nei kiaušinių. Aš truputį "pariebinau" receptą - vietoj aliejaus dėjau lydytą sviestą. Buvo sportinis interesas išbandyti, kaip pavyks ir kokio skonio bus mūsų keksiukai - rudnosiukai :)
Reikės :
2 stiklinės miltų
1,5 A Š kepimo miltelių
2 V Š kakavos miltelių
1,5 stiklinės kambario temperatūros vandens
1 stiklinė cukraus
1 V Š vanilinio cukraus (recepte buvo parašytas vanilės ekstraktas - neturėjau)
3 V Š citrinos sulčių
100 g lydyto sviesto
žiupsnelis kokoso drožlių
Gaminimas :
Cukrų išmaišiau su vandeniu, lydytu sviestu, citrinos sultimis bei vaniliniu cukrumi.
Maišiau, kol ištirpo cukrus.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir kakava. Įsijojau į prieš tai gautą masę.
Viską išmaišiusi dėjau i kepimo formeles, kiekvieno keksiuko viršų pabarsčiau kokoso drožlėmis.
Orkaitę įkaitinau iki 190 laipsnių ir kepiau 30 minučių.
Mums keksiukai skaniausi buvo jau atvėsę ;)
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą