Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Penktadienis. Kakaviniai keksiukai su kokoso drožlėmis

Šį keksiukų receptą radau Vilmos tinklaraštyje. Kaip sakoma, "užkabino" recepto "kitoniškumas". Keksiukų tešla netipiška keksiukams  - liesa, mat viskas maišoma su vandeniu, nededama nei grietinės, nei kiaušinių. Aš truputį "pariebinau" receptą - vietoj aliejaus dėjau lydytą sviestą. Buvo sportinis interesas išbandyti, kaip pavyks ir kokio skonio bus mūsų keksiukai -  rudnosiukai :)

Reikės :

2 stiklinės miltų
1,5 A Š kepimo miltelių
2  V Š kakavos miltelių
1,5  stiklinės kambario temperatūros vandens
1 stiklinė cukraus
1 V Š vanilinio cukraus (recepte buvo parašytas vanilės ekstraktas - neturėjau)
3 V Š citrinos sulčių
100 g lydyto sviesto
žiupsnelis kokoso drožlių

Gaminimas :

Cukrų išmaišiau su vandeniu, lydytu sviestu, citrinos sultimis bei vaniliniu cukrumi.
Maišiau, kol ištirpo cukrus.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir kakava. Įsijojau į prieš tai gautą masę.
Viską išmaišiusi dėjau i kepimo formeles, kiekvieno keksiuko viršų pabarsčiau kokoso drožlėmis.
Orkaitę įkaitinau iki 190 laipsnių ir kepiau 30 minučių.
Mums keksiukai skaniausi buvo jau atvėsę ;)
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą