Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. sausio 25 d., antradienis

Mieliniai maltų migdolų blynai su juodųjų serbentų uogiene

 
Labai mėgstu mielinius blynus, nes jie man primena vaikystę pas senelius. Kepam mes ne tik Užgavėnėms, bet ir šiaip, panorėjus purių ir minkštučių blynų. Sugalvojau, kad jų tešlą galima paįvairnt miltus sumaišius su maltais migdolais - blynai būna švelniai pikantiško skonio.

Reikės:

2 stiklinių miltų
2 stiklinių smulkiai maltų migdolų
400 ml pieno
20 g mielių
žiupsnelio druskos
5 šaukštų cukraus
2 kiaušinių
50 g sviesto
1 A Š malto cinamono
aliejaus blynams kepti

Gaminimas :

Mieles ištrinu su cukrumi, kad pasidarytų skysta tyrelė.
Pašildytą pieną sumaišau su išplaktais kiaušiniais, tirpintu sviestu ir ištirpintomis mielėmis.
Į gautą masę įsijoju miltus, sumaišytus su maltais migdolais, druska ir cinamonu.
Viską gerai išmaišau. Palieku valandai pakilti.
Pakilusią tešlą dar kartą išmaišau ir jau kepu blynus.
Aš kepimui naudoju rapsų aliejų.
 
SKANAUS !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą