Romėnai trypdami kojomis rėkdavo : "Duonos ir žaidimų" Mano šeima rėkia ; "mėsos", o kai tėtis nei medžiotojas, nei žvejys, belieka ieškoti mėsytės kitais būdais ;) Parduotuvinę kiaulaičių mėsytę mes perkam. Kas belieka...O štai kitokią , ne kasdien valgomą mėsytę perkam tik iš pažįstamų žmonių. Turim kaimynę Reginutę, kuri augina triušius. O jie visą vasarą laksto palaidi po aptvarus pievoje, lepinasi saulės voniomis tai ir mėsytė būna skani ir "mėsiška". Nebaisu išsitraukti mėsą iš šaldiklio, nes nebūna pamėlynavus kaip pirktinė...
Taigi, siūlau pasilepinti triušiena :)
Reikės :
2 triušio šlaunys
2 V Š alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 V Š džiovintų peletrūnų
2 V Š džiovintų čiobrelių
1 skiltelė česnako
1 morka
3 lauro lapai
1 svogūnas
300 g džiovintų abrikosų
puodelis stiprios juodosios arbatos
20 g sviesto
200 ml daržovių sultinio
125 ml sauso baltojo vyno
125 ml sauso raudonojo vyno
175 ml natūralaus jogurto
1 V Š miltų
žiupsnelis kvepiančiųjų pipirų
Gaminimas :
Pasigaminame marinatą :
Į indą pilame raudoną vyną, aliejų, beriame prieskonius, įspaudžiame česnako skiltelę. Išmaišome.
Dedame mėsą, pašlakstome marinatu ir jame paliekame marinuotis (parai). Būtų labai gerai, kad pusdienį prieš kepant, mėsytę dar kartą apverstumėte, kad ir kita pusė pasimarinuotų.
Abrikosus pamerkiame i stiprią juodą arbatą valandai.
Mėsą apkepiau įkaitintame svieste, kol gražiai paruduos.
Į troškinimo indą dėjau griežinėliais pjaustytą svogūną, morką, lauro lapus ir apkeptą mėsą.
Apibarsčiau pipirais, užpyliau sultiniu ir uždengusi dangčiu pašoviau i 160 laipsnių orkaitę 45 minutėms.
Kol mėsa troškinosi, skleisdama įstabius kvapus, paigaminau padažą :
Keptuvėje ištirpinau 2 V Š sviesto, pakepinau miltus, supyliau baltą vyną, įmaišiau jogurtą ir sudėjau abrikosus, išgriebtus iš arbatos.
Padažą užpyliau ant mėsos ir nuėmusi dangtį dar palikau troškintis 30 minučių.
Siūlau valgyti su ryžiais, paskanintais špinatų lapeliais.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą