Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. sausio 12 d., trečiadienis

Makaronai su šonine ir svogūnais


Kada visi pavargstam nuo troškinių, sriubų, blynų ar šiaip nuo visokio gėrio skrandžiui - prisimenam makaronus. Galėčiau makaronų patiekalus valgyt kasdien ir, esu įsitikinus, nenusibostų nei man, nei mano skrandžiui. Tokia makaronų įvairovė ir pagardų gausybė, kad kasdienai ir šventėms galima gaminti vis naujus ir naujus patiekalus. Veną vakarą, kai "šaldytuve pelytė pasikorus buvo", stalčiuje visų sausų gerybių apsupty pūpsojo maišelis kriaukliukų", nekantraudamas laukė pomidorų padažas ir šoninė su dideliu naminiu, pačių užaugintu svogūnu - negalėjau jų palikti likimo valioj ir suskubau pagaminti makaronus su šonine ir svogūnais:)

Reikės;

500 g mėgstamos formos makaronų
100 g šoninės rūkytos
1 didelio svogūno
grūstų juodųjų pipirų žiupsnelio
0,5 A Š sūdytų krapų
0,5 A Š kumino
2 V Š švelnaus pomidorų padažo
0,5 A Š kario miltelių
aliejaus kepimui

Gaminimas ;

Į puodą pilu 2 litrus vandens, dedu žiupsmelį druskos ir užkaičiu, kad užvirtų.
Į verdantį vandenį dedu makaronus, verdu ant pakuotės nurodytą laiką.
Šoninę ir svogūną supjaustau kubeliais.
Beriu keptuvėn su trupučiu įkaitinto aliejaus.
Pakepinu, kol šononė išleidžia riebaliukus, svogūnas suminkštėja.
Išvirusius makaronus nusunkiu kiaurasamčiu ir... į keptuvę.
Pagardinu pipirais, kuminu, sūdytais krapais, kariu ir uždedu pomidorų padažo.
Viską gerai išmaišau ir pakepinu, kad makaronai švelniai apskrustų.
 Greita, skanu ir paprasta :)
SKANAUS !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą