Vakar galvojau, kuo čia savaitgalį šeimą palepint ... Radau paprastą, pigų ir visai nesudėtingą torto receptą. Paprastas gaminimas, bet jokiu būdu ne prastas skanėstas. Uogų jokių "gyvų" neturėjau, tai pasitarnavo gervuogės, cukraus sirupe įkalintos.
Pagaminau, padėjau šaltai, o ramybės nedavė mintis, ar maniškiams patiks, nes nėra dideli varškės mėgėjai ir valgytojai.
Tik išgirdus klausimą "ar galima dar?" širdis nusiramino. Viskas pavyko puikiai :)
Štai ko reikės:
200 g riebios varškės
200 ml natūralaus jogurto
100 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
150 ml šalto vandens
1 V Š želatinos
400 g paprastų sausainių ( naudojau "Gaidelis")
150 g sviesto
1 A Š cinamono
0,5 kg šviežių arba konservuotų uogų ar vaisių
3 šaukštų brendžio arba kito skanaus gėrimo
Gaminimas :
Sausainius susmulkinau, užpyliau lydytu sviestu su brendžiu. Išmaišiau ir sukrėčiau į kepimo skardą. Apibarsčiau maltu cinamonu. Naudojau atsegamais šonais ir išimamu dugnu skardą.
Želatiną užpyliau vandeniu, kad išbrinktų.
Varškę išsukau su jogurtu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Želatiną pakaitinau kol ištirpo, truputį atvėsinau ir supyliau į varškės - jogurto masę. Luktelėjau, kol pradės stingti.
Ant sausainių pagrindo išsidėliojau turimas uogas.
Šiek tiek pastingusią masę atsargiai supyliau ant uogų. Pilti reikia atsargiai, nes uogos pradeda kilti - gali viskas susimakaluoti...
Darbas atliktas :) viskas padaryta, belieka padeti šaltai, kol sustings.
Puošiam jau pagal turimus skanėstus ir nuotaiką ;)
SKANAUS !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą