Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

16 minkštučių bandelių su obuoliais

Savaitgalį, išvažiavus už Vilniaus, kur žemės paviršiaus bereikalingai nešildo šiluminės trasos, kur vėjas netrukdomai atneša šaltesnio oro sūkurius, suarti, sudygusiais žiemkenčiais žaluojantys laukai boluoja apsnigti baltu baltu sniegu.
Ir taip gera pasidaro"ant širdies" bent pusdieniui pabėgus nuo troškaus miesto alsavimo tau į nugarą.
Rodos, bėk tuščiais laukais ir rėk visais plaučiais iš džiaugsmo.
O mes važiavom į svečius :).
 
 
Vežėm lauktuvių seniai nematytiems artimiesiems.
O buvo ankstyvas, baltai snieguotas rytas...
Kvepėjo obuoliais, bandelėmis ir karšta, saldžia kava:).
Pirmąkart šias bandeles su obuoliais kepiau vienam konkursui.
Nenuvylė.
Kepu pysryčiams, kepu lauktuvėms.
Receptas paprastas, gaminimas - nesudėtingas, nereikalaujantis jokių įšskirtinių virtuvinių sugebėjimų :).
O kada namai pakvimpa obuoliais ir cinamonu - iki pilnos laimės jau nebetrūksta nieko :)
 

Reikės:

450 g miltų
1 A Š druskos
50 g cukraus
50 g sviesto
20 g šviežių mielių
3 kiaušinių
120 ml pieno
įdarui
3 obuolių
1 A Š cinamono
4 V Š cukraus
40 g sviesto
1 V Š bulvių krakmolo

Gaminimas:

50 g sviesto ištirpinau.
Supyliau pašildytą pieną su ištirpintomis mielėmis ir cukrumi.
Kiaušinius išplakiau ir taip pat supyliau į jau prieš tai pagamintą masę.
Į didelį dubenį subėriau persijotus miltus su druska.
Į miltus supyliau pieno - mielių mišinį.
Užminkiau tešlą.
Minkiau tol, ko tešla pasidarė nebelipni ir vientisa.
Tešlą uždengiau ir palikau šiltai 2 valandoms, kad pakiltų trigubai.
Kol tešla kilo, pasigaminau įdarą.
Nuplautus, nuluptus obuolius supjausčiau skiltelėmis ir sutarkavau smulkia tarka.
Sumaišiau su krakmolu, kad kepant įdaras neišbėgtų.
Sviestą ištirpinau, sumaišiau su cukrumi, cinamonu ir tarkuotais obuoliais.
Pakilusią tešlą dar kart perminkiau ant miltais pabarstyto stalo.
Iškočiojau 1 - 1,5 cm storio lakštą.
Patepiau pasigamintu įdaru.
Nuo vieno krašto pradėjus, susukau tešlos volelį.
Ranka paspaudžiau tešlos volelio viršų.
Supjausčiau į 16 vienodų dalių.
Sudėliojau vieną šalia kitos pjūviais į viršų į riebalais pateptą skardą.
Kiekvieną bandelę patepiau lydytu sviestu (nebūtinai) ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 190 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
SKANAUS!


6 komentarai:

  1. Pasaka. Kaip aš dabar norėčiau nors vienos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvau šįryt Santariškių plotmėj. Būčiau žinojus Tavo adresą, būčiau žinojus,kad nori - būtum paragavus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip draugiškai miela, Kristina ;) Paganysiu akis į nuotraukas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aušrele, visada malonu Tavo pastebėjimus skaityt :)

    AtsakytiPanaikinti