Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

DIENA SU SVEIKI PRODUKTAI. Užgavėnės: Kukurūzų miltų blyneliai su cinamonu


Užuodžiat? Kvepia pavasariu. Jau jau jau kvepia. Tai kas, kad aplink tvyro smogas, tai kas...
Pavasario dvelksmas su niekuo nesupainijamas. O šiandien, nukritus šalčiui termometro stulpelyje, vėjas atnešė pavasario kvapą.
Koks jis Jums?
Mums pavasaris kvepia išmirkusiom medžių šakom, besikraunančiais pumpurais, nebepiktais varnų kranksėjimais.
Paradoksalu, bet dar sniegynams nenutirpus, jau vieversys čyrena. Vargšelis... Ir tas pavasario laukia :)
Akimirka ir - Užgavėnės. Kokių blynų privalgysim, tokie ir stiprūs visus metus būsim :)
Kepat? Kepėt jau ar dar tik planuojat, kokius rytoj kepsit blynus.
Mes jau kepėm, kepsim ir rytoj. Daug reiks, nes ateina persirengėliai, traukdami dainas, puikuodamiesi kaukėmis :)
Linksma ir gražu :)
Vis lengviau bus žiemą išvaryti.
Pradedu blynų maratoną - sočių, sveikuoliškų, saldžių - pagal kiekvieno svo šeimos nario skonį.
Šįkart - kukurūzų miltų blyneliai su cinamonu

Reikės:
230 ml pieno
2 kiaušinių
1 A Š  kepimo miltelių
3 V Š  išvalyto sviesto
2 V Š  cukraus
1 V Š malto cinamono
mėgstamų uogų arba uogienės
aliejaus kepimui

Gaminimas:
Sumaišykite kukurūzų miltus su pienu.
Supilkite išplaktus kiaušinius, suberkite cukrų, cinamoną, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir pilkite ištirpintą sviestą.
Viską gerai išmaišykite ir palikite 30 min. pastovėti, kad kukurūzų miltai išbrinktų.
Kepkite įkaitintame aliejuje nedidelius blynelius.
Iškeptus patiekite apibarstytus cukraus pudra ir maltu cinamonu, paskaninkite mėgstamomis uogomis arba uogiene.
SKANAUS!
P.S. receptas iš knygelės "Gaminame vaikams"


8 komentarai:

  1. Su šiais blynais patyrėme visišką fiasko. Pirkome rekomenduotus kukurūzų miltus, laikėmės proporcijų, tačiau blynai gavosi prėski, sukritę, o atvėsę tiesiog sukietėjo. Neįtikėtina, kaip iškepate tokius išvaizdžius ir purius blynus, kaip kad nuotraukoje.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip gaila, kad nepasisekė... Sunku įsivaizduoti, kodėl Jums blynai buvo "sukritę ir prėski", nes saldumo turėjo užtekti, nebent esat saldžiamėgiai :) O kepimo milteliai blynus labai gražiai iškėlė (nuotraukose tai puikiai matosi). Siūlau nenuleisti rankų ir bandyti dar kart, tikiuosi, kad pasiseks.
    Pabandykite tešlą užmaišyti naudodami 200 g kvietinių ir 200 g kukurūzų miltų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. mums irgi nepavyko :(
    pusryciai siryt buvo totaliai sugadinti :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. O tikrai pieno 230ml ir 400g miltu? Labau jau tirsta tesla gaunasi..tokia neblynine..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikiai gavosi, dėjau truputį daugiau pieno. Kepimo miltelius išmaišiau su keliais šaukštais kveitinių miltų, o kiaušinius išplakiau su mikseriu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Akivaizdu, kad arba miltu per daug arba pieno per mazai, nes gaunasi trupininio pyrago tesla...

    AtsakytiPanaikinti
  7. stipriai prasileista su kiekių santykiu. Bandyčiau miltų mažinti pusiau ar net dar mažiau. Skonis irgi toks nelabai. Plius žiūrint nuotrauką prie recepto panašu, kad blynai visai iš kito recepto ten, nes pagal šį gaunasi tamsųs nuo cinamono

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man taip pačiai, miltai su pienu gavosi kaip trupininio pyrago tešla, reikia koreguoti kiekius.

    AtsakytiPanaikinti