Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 15 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Saldi džiovintų vaisių sriuba


Kai tamsiam kambariuky nebelieka ant lentynų tūnančių stiklainių su uždaryta vasara (supraskit - kompotų, sulčių) arba kai tiesiog neeina kojos iki ten (būna būna visko) tada griebiuosi skanios gudrybės - saldžios džiovintų vaisių sriubos, kurios nelieka vienu prisėdimu visiems užgulus lėkštes.
Išties tai - be galo skanus "reikalas".
Reikės:
didelio puodo :)
2 didelių saujų razinų
100 g džiovintų abrikosų
100 g datulių
100 g figų
1 citrinos
saujos šviežių spanguolių
4 gvazdikėlių
1 pakelio spanguolių skonio kisieliaus
didelės saujos patinkančios formos makaronų (naudojau pilno grūdo spaghetti makaronus)
2 obuolių (nebūtinai)
Gaminimas:
Nuplautus džiovintus vaisius susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais.
Dėkite į puodą ir užpilkite litru mažiau vandens, nei telpa į puodą (mano puodas buvo 5 litrų (pyliau 4 litrus vandens).
Vaisius virkite 25 minutes.
Suberkite prieskonius, makaronus - jei spaghetti - sulaužykite.
Pavirkite dar 5 minutes, karts nuo karto pamaišydami.
Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais.
Nuplautą citriną - riekelėmis.
Makaronams suminkštėjus į puodą sudėkite prieskonius, supjaustytus obuolius, citriną, supilkite pagal gamintojo nurodymus paruoštą kisielių.
Išmaišykite.
Puodą nukelkite nuo viryklės, suberkite spanguoles ir uždengę luktelėkite kelias minutes.

SKANAUS
P.S. aš papildomai nesaldinau, nes nuo kisieliaus ir džiovintų vaisių ir taip buvo saldu.
Jei verdant sriuba atrodo tirštoka, praskieskite vandeniu.

2 komentarai:

  1. Mano vaikystės mėgstamiausia sriuba :) Atrodo gardžiai, bet vat maniškiai tokios visai nemėgsta :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušra, ir mano, ir mano :)
    Manieji ją labai gardžiai valgo :)

    AtsakytiPanaikinti